Putin ile Paşinyan Soçi'de buluştu

Rusya'nın Soçi kentinde yapılan Avrasya Ekonomik Birliği Konseyi toplantısı Ermenistan'ın yeni Başbakanı Paşinyan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'i biraraya getirdi. Görüşmeden olumlu mesajlar yansıdı.

Edinilen bilgilere göre Paşinyan Putin'e "Ermenistan ve Rusya arasındaki stratejik işbirliği tartışma konusu değildir, bunda herkes mutabık ve ilişkilerin öneminden kimsenin şüphesi yok" dedi. Paşinyan ayrıca iki ülke arasındaki ilişkilere yeni bir enerji vermeyi planladığını söyledi. Paşinyan iki ülke arasındaki teknik-askeri işbirliğinin de altını çizdi, buna çeşitli alanlardaki işbirliğini özellikle de turizmi ekledi. Paşinyan Rusya'nın son gelişmelerdeki rolünü de "yapıcı" olarak tanımladı.  

Putin de iki ülke arasındaki ilişkilerin eskisi kadar güçlü biçimde gelişeceğini umduğunu söyledi. Yeni hükümete başarı dileyen Putin ekonomik işbirliği ve güvenlik açısından Rusya'nın Ermenistan'ı bölgedeki en yakın partneri olarak gördüğünün altını çizdi. Rusya Devlet Başkanı, Rusya'nın Ermenistan ile uluslararası arenada işbirliğine devam edeceği konusunda da güvence verdi.  

Putin Ermenistan'daki Rus yatırımlarının tüm yabancı yatırımlar içinde yüzde 35'lik bir dilim oluşturduğuna dikkat çekti, ticaret hacminin de yüzde 25'e vardığını söyledi. Putin Ermenistan'ın tarım ürünleri ithalatında Rusya'nın payının son ay yüzde 38'lik bir artış gerçekleştirdiğini de vurguladı. 

(News.am, Panarmenian.net, ajanslar)