Putin, Rusya'nın ilk koronavirüs aşısını açıkladı! Aşıya verilen isim ABD'ye mesaj niteliğinde

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, koronavirüse karşı geliştirilen ilk aşının tescil edildiğini açıkladı. Açıklama yapan Putin, "Gamaleya Enstitüsü tarafından geliştirilen Kovid-19 aşısı, Rusya Sağlık Bakanlığı'ndan onay aldı. Rusya'nın koronavirüs aşısının seri üretimine yakında başlamasını umuyorum" dedi. Rusya'da üretilen aşı dünyanın ilk Kovid-19 aşısı olma özelliğini taşıyor. Aşı Putin'in kızına da yapıldı.

GİRİŞ 11.08.2020 11:46 GÜNCELLEME 11.08.2020 15:23
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

Rusya Sağlık Bakanı Mihail Muraşko, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Gamaleya Enstitüsünün geliştirdiği yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının klinik denemeleri tamamlandığını ve tescillenmesi, için gerekli çalışmaların başlatıldığını duyurmuştu.

CNN'nin iddiası doğru çıktı! İlk görüntü: Rusya koronavirüs aşısını buldu, Bakan tarih verdi

PUTİN DUYURDU: AŞI TESCİL EDİLDİ VE KIZIMA DA YAPILDI

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün yaptığı açıklamada, aşının tüm denemelerden geçtiğini ve tescillendiğini açıklandı. Dünyada ilk Kovid-19 aşısı olma özelliği taşıyan çalışmanın kızına da yapıldığını belirten Rus lider, "Gamaleya Enstitüsü tarafından geliştirilen Kovid-19 aşısı, Rusya Sağlık Bakanlığı'ndan onay aldı. Rusya'nın koronavirüs aşısının seri üretimine yakında başlamasını umuyorum" dedi.

Rusya'nın ürettiği aşının ilk görüntüsü

"AŞI OLDUKTAN SONRA KIZIMIN ATEŞİ YÜKSELDİ"

Putin, aşılamadan sonra kızının ateşinin 38 dereceye çıktığını, ertesi gün ateşinin 37 derecenin biraz altında olduğunu ifade etti. Putin, "İkinci iğneden, aşılamadan sonra ateşi yine biraz yükseldi, daha sonra her şey ortadan kayboldu. Kendisini iyi hissediyor ve titreleri (antikor) yüksek düzeyde" dedi.

ÖNCE SAĞLIK ÇALIŞANLARI VE ÖĞRETMENLER AŞILANACAK

Rusya Sağlık Bakanı Muraşko, aşının kaydının yapılmasından sonra ilk önce sağlık çalışanları ve öğretmenlere yapılmaya başlanacağı bilgisini paylaşmış, bu grupların aynı anda gözlem altına alınacağını belirtmişti.

DSÖ'DEN AÇIKLAMA

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Rusya'nın aşı haberinin ardından açıklama yaptı. DSÖ Sözcüsü, Rus sağlık otoriteleriyle "yakın iletişimde" olduklarını söyleyerek, aşı sürecinin titiz bir incelemeden geçmesi gerektiğini belirtti.

Rusya aşıyı dünyaya tanıttı

AŞININ ADI "SPUTNİK V" OLDU! 1 MİLYAR DOZ ÖN SİPARİŞ ALINDI

Rusya Sağlık Bakanlığı'nın onay verdiği ve "Sputnik V" olarak adlandırılan Kovid-19 aşısı, 20 ülkeden yaklaşık 1 milyar doz ön sipariş aldı. Açıklamayı, Rusya Doğrudan Yatırım Fonu Başkanı Kirill Dmitriev yaptı. Rusya ayrıca, aşı hakkında tam ve güncel bilgileri sağlamak için www.sputnikvaccine.com sitesini hizmet açtı.

Dünya bu haberle çalkalanıyor! Koronavirüs aşısını eşi ile birlikte sadece kendisi denedi

SPUTNİK OLAYI NEDİR?

Tarihe "Sputnik Krizi" olarak geçen olayda, 4 Ekim 1957'de Sovyetler Birliği uzaya "Sputnik" yapay uydusunu fırlattı. ABD ile Rusya arasındaki "Uzay Yarışı" kriz de bu olayla başladı.

1950'lerin başında hem ABD hem de SSCB, uzaya ilk uyduyu fırlatmak için birbirleriyle bir yarış içine girmişlerdi. İki devletin başarısız denemelerinin ardından hiç beklenmedik bir zamanda SSCB, bir basketbol topu büyüklüğünde ve 85 kg ağırlığındaki "Sputnik 1" uydusunun yörüngeye oturtulduğunu açıkladı. Bu ABD için tam bir şoktu. Bu olay hem uzay teknolojisi yarışında geride kalmak demekti hem de ve daha önemlisi, bu denemeyi başaran Sovyetler'in nükleer bir silahı ABD üzerine gönderebileceği paranoyasının tüm Amerikalıların aklına girmesi demeti. Bunun hemen ardından, ABD bir dizi fırlatma daha denedi ancak hiçbirinde başarıya ulaşamadı. Sovyetler, 3 Kasım 1957'de bu kez uzaya giden ilk canlı olan "Layka" adlı köpeği taşıyan "Sputnik 2" uydusunu başarıyla fırlattı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 74
  • Malatyalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Abdye fena gönderme yapmış ama TARİHTEDE BAŞARISIZDIN YİNE BAŞARISIZ OLDUN demek istemiş. Zaten Amerika yutmuş zokayı, hemen ardından bizde bulduk aşıyı dediler ama atı alan Üsküdar'ı geçmişti.
    Cevapla
  • Aydın 3 yıl önce Şikayet Et
    Aşı olabir ama bu riski, zeki olan Putin asla almaz! Ruslar bile kızına aşı yaptirdigina inanmıyor... Kim inandiysa ...
    Cevapla
  • koray 3 yıl önce Şikayet Et
    araplar mı bulacaktı
    Cevapla
  • 6363 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok aydın sınız yani ilaç ı rusya yapamaz mı ? bu nasıl bir düşünce bir hafya ya ilaç lar bulundu haberleri cikacak....
    Cevapla
  • Hüseyin 3 yıl önce Şikayet Et
    Ruslar'ın dışarıya vereceğini hiç sanmam, ABD gibi dünyanın liderliğine soyunmaktansa, önce kendi vatandaşını aşılar. Dünyaya satması 1 - 2 yılı bulur. Ha bu arada hiç birine de güvenmiyorum ve kesinlikle de aşı falan olmayacağım, bizim devlet dahil. Virüs bulaşsın daha iyi.
    Cevapla
  • meyyid 3 yıl önce Şikayet Et
    bol bol su için.en sağlıklı gıda sudur ve bir çok hastalığa su tüketmek iyi gelir.nokta.
    Cevapla
  • Vatandaş Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Aşı haberi geldi altın çakıldı iyiki satmıştım az daha gümlüyorduk ha Rusya piyasaya ayar verdi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü