1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. PTT 179 YAŞINDA
PTT 179 YAŞINDA

PTT 179 YAŞINDA

23 Ekim 1840 tarihinde Posta Nezareti olarak kurulan PTT, 179’uncu yılını kutluyor.

A+A-

PTT Kars Başmüdürlüğü’nden 179’uncu kuruluş yıl dönümü nedeniyle yapılan açıklamada; PTT’nin 1871 tarihinde Telgraf Müdürlüğü ile birleştirilen Posta ve Telgraf Nezareti olarak faaliyetlerine devam ettiği, Cumhuriyetin ilk yıllarında İçişleri Bakanlığına bağlı olan PTT’nin, 1933 yılında Bayındırlık Bakanlığına ve 1939 yılında Ulaştırma Bakanlığına bağlanmış olduğu hatırlatıldı.

PTT camiası iki asra yaklaşan tarihi ve 4 bin 500’den fazla işyeri, 45 bin’e yaklaşan deneyimli personel,  sahip olduğu da hatırlatılan açıklamada; “Araç gereç ve modern alt yapısı ile Ülkemizin en ücra köşesine hizmet götürmenin mutluluğunu ve gururunu yaşamaktadır. Bugün Parasal Posta, Bankacılık, Posta ve Lojistik ana başlıkları altında 700’den fazla işlem kaleminde en hızlı, güvenli, avantajlı bir şekilde hizmet vermektedir.”denildi.

Hali hazırda PTT’nin Kars’ta 10 merkez ile hizmet vermeğe devam ettiği de belirtilen açıklamada; “Günlük hayatımızda her türlü tahsilat ve ödemelerin yanı sıra bireysel sigorta, araç sigortası ve kaskosu, tüketici kredisi, bedelli askerlik ödemeleri, imar barışı tahsilatı, kişisel pul hizmeti ve GSM alanında da PTTCell ile hizmet verilmekte olup Kars PTT Başmüdürlüğünce de Kars ili ve ilçelerindeki yöresel ürün üreticileri ve ürün satıcılarına destek amaçlı içeriğinde; bal, kaşar, yağ, kaz, erişte, köme, pekmez, ceviz, Kağızman elması vb. ürünlerin gönderiminde 08.10.2019 ile 08.10.2020 tarihleri arasında 1 yıllık süre ile yüzde 30 indirim uygulanmaya başlanmıştır. Bununla beraber günümüz çağında büyüyüp gelişen e-ticaret alanında da Kars Posta Pazarı kurulmuş olup yöresel ürünlerin satışı yapılmaktadır.

Belirtilen bu işlemlere bugün Kars ilimiz dâhilinde 10 PTT Merkezi, Adliye Sarayı içerisinde bulunan Adliye şubesi, Kafkas Üniversitesi içerisinde açılan Kafkas Şubesi ve Mobil araçla birlikte tüm işyerlerimizde halkımıza hizmet etmenin gururunu yaşamaktayız.” Şeklinde ifadeler kullanıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.