Projesi Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi.

Projesi Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi.

Yayın: 25.02.2021 17:10
Paylaş:
A+ A-

Meslekî Eğitim Tanıtma ve Yaygınlaştırma Projesi Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

Karabük Öğretmenevi ve ASO’da düzenlenen toplantıya Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü İşyeri Tabanlı Mesleki Eğitim Daire Başkanı Süleyman Akgül, İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Cem Biçen, KARDEMİR A.Ş. Temsilcisi M. Burcu Öztürk, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Genel Sekreteri Yıldıray Yıldırım, Müdürlüğün Yöneticileri ve Mesleki Teknik Okul Müdürleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat AKBAŞ gerçekleştirdi.

İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş yaptığı konuşmada: “Mesleki Eğitimi Tanıtma ve Yaygınlaştırma Projesi tanıtım ve bilgilendirme toplantısına hoş geldiniz. Bakanlığımız 2023 Eğitim Vizyon Belgesi ile mesleki teknik eğitim hedeflerimiz yeniden belirlenmiş, ülkemizin ekonomik kalkınmasında ve gençlerin istihdamının sağlanmasında büyük önem arz eden mesleki ve teknik eğitime atfedilen değer arttırılmıştır. Bu doğrultuda; iş dünyasının ihtiyaç duyduğu meslek ve alanlarda nitelikli işgücünün yetiştirilmesini sağlayacak şekilde meslekî eğitimin kalitesini artırmak ve eğitim-istihdam-üretim bağlantısının sağlıklı bir zeminde yürütülmesini sağlamak temel amaç edinilmiştir. Bu doğrultuda İlimizde 18 mesleki ve teknik eğitim kurumunda öğrenim gören 3.876 öğrencinin, çağın gelişen teknolojilerine ayak uydurabilen, nitelikli ve gelişime açık bir birey olarak yetiştirilmesi önemli önceliklerimizdendir. Bu kapsamda İlimizde Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi proje kapsamına alınarak sınavla öğrenci alan okul olarak belirlenmiştir. Ayrıca Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Prof. Dr. Süheyl Ünver Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi”ne dâhil edilmiştir.

Mesleki eğitim merkezleri, örgün mesleki ortaöğretim kurumları olarak yeniden yapılandırılmış olup Bakanlığımız 2023 Eğitim Vizyon Belgesi hedefleri doğrultusunda, öğrencilerin özlük hakları geliştirilmiş yine öğrencilerin mesleki eğitim aldığı işletmelere yönelik teşvik ve devlet desteği sağlanmıştır. Mesleki eğitim merkezleri ile işletmeler arasında var olan güçlü bağın daha da geliştirilmesi, işletmelerin gün geçtikçe artan kalifiye eleman ihtiyacının karşılanması, işletmelerin mesleki eğitimle ilgili devlet teşviklerinden daha fazla yararlanmalarının sağlanması, 2023 Eğitim Vizyonu Belgesinde bulunan Mesleki ve Teknik Eğitime yönelik hedeflerimizin gerçekleşmesine önemli katkılar sağlayacaktır. Ülkemiz ağır sanayinin temellerinin atıldığı, emeğin ve alın terinin Başkenti olan Karabük ilimizde bu toplantının gerçekleştirilmesi bizler için ayrı bir önem ve değer ifade etmektedir. Mesleki Eğitimi Tanıtma ve Yaygınlaştırma Projesi toplantımızın ilimizde mesleki eğitim hedeflerimize ulaşmamıza, sektörle ve işletmelerle daha etkin işbirliği ortamı oluşturmamıza, eğitim – istihdam – üretim ilişkisinin güçlendirilmesine katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle sözlerimi tamamlarken, katılımlarınızdan dolayı şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyor, sizleri saygı ve hürmetle selamlıyorum.” ifadelerine yer verdi.

Bakanlığın İş Yeri Tabanlı Mesleki Eğitim Daire Başkanı Süleyman Akgül ise konuşmasında, “Millî Eğitim Bakanlığının mesleki eğitime büyük önem verdiğini ve bu kapsamda çok önemli çalışmaların hayata geçirdiğini belirterek, “09.12.2016 tarihinde 6764 sayılı Kanun ile Meslekî ve Teknik Eğitimin iyileştirilmesi amacıyla alınan düzenlemelerle 2023 Eğitim Vizyonu ile başlattığımız hedef ve eylemleri gerçekleştirmek üzere son 3 yıldır büyük bir gayretle çalışmalarımızı tamamladık. Bunun da meyvelerini almaya başladık. İşgücüne, çalışanlara ve gençlerimize büyük avantajlar sağlayan bu çalışmaları anlatmak ve faydalanıcı sayısını arttırmak üzere illerimizde siz değerli iş ve meslek insanları ile toplantılar yapmak ve birebir görüşmelerde bulunmak üzere sahaya çıktık. Mesleki Eğitimin alanının güçlendirilmesi 2023 Eğitim Vizyonu’nun en önemli hedefleri arasında yer almaktadır. Bu kapsamda mesleki eğitim merkezlerinin altyapısının güçlendirilmesine ve mesleğin uygulayarak öğrenilmesi konusuna büyük önem verilmektedir. Öğrencilerimizin özlük hakları, diplomalar, işletmelere teşvik gibi kısa, orta ve uzun vadede ülkemizin istihdam sorununa çözüm olacak ve üretimden sanayiye yansımalarını her alanda göreceğimiz birçok yenilikler gerçekleştirdik. Mesleki Eğitim alanında gerçekleştirdiğimiz yenilikleri Meslekî Eğitim Tanıtma ve Yaygınlaştırma Projesi (METYAP) ile tüm Türkiye genelinde tanıtmak amacıyla bugünde Karabük’e misafir olduk. Projemizin paydaşları; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu, UNICEF ve LO ile bakanlık olarak bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ali kültürümüzde önemli bir yere sahip olan ahilik sistemi bu çalışmada en önemli çıkış noktamızdır. Biz de tüm kurgumuzu bu şekilde yaparak yeni çıraklık sistemi diyebileceğimiz bir sistemi ve bu kapsamda METYAP’ı oluşturduk. İnşallah, bu toplantımız Karabük ilimiz ve tüm mesleki eğitim camiamız için hayırlara vesile olur.” dedi.

Daire Başkanı Süleyman Akgül’ün konuşmasının ardından Uzman Öğretmen Okan Doğan tarafından Mesleki Eğitim Merkezleri ve yeni düzenlemelere ilişkin sunum gerçekleştirdi.

Daire Başkanı Süleyman Akgül, İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Şube Müdürü Mehmet Özdemir ve Uzman Öğretmen Okan Doğan, programın son bölümünde katılımcıların sorularını yanıtlayarak, görüş, öneri ve talepleri dinledi.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzon’da mezire evinden çalılıklara sıçrayan yangın söndürüldü

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 20:36
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzon'un Çaykara ilçesinde, mezire evinde çıkan ve çalılık alana sıçrayan yangın söndürüldü.

İlçenin Uzungöl Mahallesi'ndeki Çamlık mevkisinde, yöre halkınca yaylaya çıkmadan önce kısa süreli konaklamalarda kullanılan boş mezire evinde, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Rüzgarın da etkisiyle yangın, çevredeki çalılıklara sıçradı.

İhbar üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ve jandarma ekiplerince kontrol altına alınan yangın söndürüldü.

Yangında mezire evi kullanılamaz hale geldi.