banner113

Profesyonel Bisiklet Parkuru Çalışmaları Hızla Devam Ediyor

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Mardin Artuklu Üniversitesi Merkez Kampüsü’nde inşasına başladığı Profesyonel Bisiklet Parkuru (Veledrom) çalışmalarına hızla devam ediyor.

Profesyonel Bisiklet Parkuru Çalışmaları Hızla Devam Ediyor

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman'ın talimatları doğrultusunda Mardin Artuklu Üniversitesi Merkez Kampüsü’nde inşasına başlanılan bin kişilik Profesyonel Bisiklet Parkuru (Veledrom) çalışmaları hızla devam ediyor. 425 metre uzunluğunda asfalt pist ve 400 metre uzunluğunda BMX bisiklet yarışları için pistten oluşacak veledromun bölgede bisiklet sporunun gelişimine büyük katkı sağlaması hedefleniyor. Profesyonel bisiklet parkurundan vatandaşlar, öğrenciler ve sporcular ücretsiz faydalana bilecekler.

Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, Türkiye’de sayılı bölgede bulunan profesyonel bisiklet parkurunun şehre büyük katkısının olacağını belirtti.

Özellikle bisiklet sporu ile ilgilenen sporcuların veledromu heyecanla beklediğine işaret eden Yaman, “Veledromun tamamlanmasıyla bölgemizde bir ilki gerçekleştirmiş olacağız. Hem belediyemizin bünyesindeki sporcular hem de bu işi serbest yapan sporcularımız parkuru heyecanla bekliyorlar. Burada yetişen sporcularımız şehrimizi ulusal ve uluslararası alanda temsil edecekler. Bölgede bir ilk olması nedeniyle çevre illerimizde ki sporcularımızda parkurdan faydalanabilecekler” dedi.

Üniversite öğrencilerine ayrı bir aktivite sağlayacağını belirten Yaman, şunları söyledi:

“Veledromun tamamlanmasıyla parkurda profesyonel sporcularımız yetişerek milli takıma daha çok sporcu gönderebileceğiz. Ulusal ve uluslararası bisiklet yarışlarının şehrimizde yapılmasına da katkı sağlayacak. Böylece şehrimizin tanıtımına ve hedeflediğimizin turist sayısının üzerine çıkmaya imkan sağlayacak. Şehrimiz, Türkiye’nin en görülmesine şehirleri arasında. Hayata geçirdiğimiz projelerimizle bu oranı daha da artırıyoruz. Farklı destinasyonlarla hem vatandaşlarımıza hem de dışarıdan gelen misafirlerimize hizmet etmeye devam edeceğiz.”

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2020, 19:28

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER