Profesörün canlı yayındaki "Süper bulaştırıcı var" çıkışı Samsun halkını tedirgin etti - Son Dakika
Sağlık

Profesörün canlı yayındaki "Süper bulaştırıcı var" çıkışı Samsun halkını tedirgin etti

Prof. Dr. Mustafa Çetiner, katıldığı bir canlı yayında dedesi umreden gelen bir gencin süper bulaştırıcı olduğunu ve onlarca insanı enfekte ettiğini söyledi. Çetiner'in bu açıklamalar esnasında Samsun'u ağzından kaçırması, bölge halkını tedirgin etti. Samsun Valisi ise "İlimizde böyle bir durum yaşanmamıştır" dedi.

28.03.2020 10:27  Güncelleme: 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CNN Türk'te Başak Şengül'ün sunduğu Akıl Çemberi programında tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının Türkiye'deki son durumu ve alınan önlemler masaya yatırıldı. Program konuklarından İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Çetiner, Samsun'da dedesi umreden gelen bir gencin virüs kaptığını ve bu gencin hamburgercide çalışması vesilesiyle süper bulaştırıcı olarak onlarca kişiyi enfekte ettiğini (bulaştırdığını) söyledi.

Güney Kore'de yer alan ve onlarca insanı enfekte etmesiyle bilinen süper bulaştırıcıları anımsatan Çetiner, "Bizim gibi büyük metropellerden henüz hastalığın yayılmadığı köylere, kentlere gidip de orada bulaştırabilecek insanlar da var. (Güney) Kore'de öyle süper bulaştırıcılar vardı. Yüzlerce insana tek başına virüs bulaştırdı" dedi.

"SAMSUN'DA SÜPER BULAŞTIRICI VAR"

Ardından Samsun'da da bir süper bulaştırıcının olduğunu ağzından kaçıran uzman isim, "Dedesi umreden geliyor, ondan kapıyor. Bir büyük AVM'de çok işlek bir hamburgercide çalışıyor çocuk. Onlarca insanı enfekte etti" ifadelerini kullandı. Bu sürpriz çıkıştan sonra devreye giren program moderatörünün "Nerede?" şeklinde bir soru yöneltmesi üzerine Çetiner, "Türkiye'de" diyerek durumu kurtarmaya çalıştı.

Çetiner'in bu sözleri sosyal medyada büyük yankı uyandırırken, Samsun halkını da tedirgin etti.

SAMSUN VALİSİ'NDEN YALANLAMA

Samsun Valisi Osman Kaymak ise söz konusu iddiaların doğru olmadığını söyledi. Kaymak, Twitter'dan yaptığı açıklamada, sosyal medyada ve bazı internet sitelerinde "Samsun'da süper bulaştırıcı var" başlıklı haber yer aldığını belirtti.

Haberin doğru olmadığına işaret eden Kaymak, "İlimizde böyle bir durum yaşanmamıştır. Ülkemizin içinden geçtiği bu hassas dönemde lütfen resmi kurumlar tarafından yapılmayan açıklamalara itibar etmeyelim." ifadesini kullandı.

Profesörün canlı yayındaki "Süper bulaştırıcı var" çıkışı Samsun halkını tedirgin etti

Son Dakika Sağlık Profesörün canlı yayındaki 'Süper bulaştırıcı var' çıkışı Samsun halkını tedirgin etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (50)

  • Aydan y: ben almanyada yasiyorum burdaki insanlar kurala cok uyumlular hic kimse devletini suclamiyor göremesin bu devletin mükemmel oldugundan deyil insanlarinin düzene uymasindan türkiyenin basindakiler canla basla ugrasip calisiyorlar bilincsiz isyankar bazi kisimlar kötülüyor biz hayraniz vatanimizin kayretine evinizde kalin türkiyem 45 16 Yanıtla
    KutinyO: Madem burası muhteşem bir ülke herşeyine hayransınız neden Almanyadasın ? gelin burda işsiz olarak evde kalalım =))) 16 16 izmir : hayransin gel bakım devlet çalışanlarına izin verdi özel yıl boyu vergisi aldığı aç fakirlikten okuyamayan veya torpilsiz insan lar evde kal diyemiyor resmen geber diyor umrunda değil ondan insanlar isyan ediyor olmasın 6 21
  • kalite kontrol: kahvede oyun oynarken , aç iken mangalda kül bırakamayanlar,sigarayı elinden düşürme şimdi devlet bana baksın faturamı devlet ödesin.yok öyle ; devlet yönetmek kahve de 51 oynamaya benzemez. boş konuşup insanların kafasını karıştırmayın. izmirde ezanı dua yı ıslaklar ona laf edemezsin burada devlet yönetmeye kalkarsınız.oturun oturduğunuz yerde. 13 14 Yanıtla
    İslam : Kalite kontrol sen çok kaliteli yalakasın devam et 3 7 ....: Tuzun kuru sanırım burada atıp tutma istersen.Bu ülkede günlük kazançlarıyla yaşan insanlar var unutma. 4 3 Vergi memuru: 1 araba al , devlete 1 tane ayrıca araba parası vergi öde 1 litre benzin al , 2 litre benzin parası vergi öde Su al özel tüketim vergisi öde Fatura öde 40tl su faturasına 40tl sayaç okuma bedeli öde. Zor günümüzde bakmayacaksa bu paralarıda iade etsin. 5 2 Cv: Bu anlamadım, devletin ne zaman vatandaşa faydası dokuncak 3 3 KutinyO: SİGARADAN GİRİP İZMİRDEKİ EZANDAN ÇIKMIŞSIN KAFAN ÇOK KARIŞIK NASIL YALANCAĞINI ŞAŞIRMIŞSIN :) İZMİRLİ OLMAYIP SİGARA İÇMEYEN KAHVEYE GİTMEYEN VE DURUMU OLMAYAN MİLYONLARCA İNSAN ADINA DİYORUMKİ KAFANI YÜK OLARAK KULLANMAYA DEVAM ET YORUM YAPMA BENCE =) 0 3 osman: bu zlhniyetle , iki yakamız bir araya gelmeyecek....... 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement