• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Prof. Dr. Mehmet Seyfettin Erol'dan yeni dünya düzenine ilişkin çarpıcı sözler

Yeniakit Publisher
2020-06-05 19:18:00 - 2020-06-07 17:32:22
Prof. Dr. Mehmet Seyfettin Erol'dan yeni dünya düzenine ilişkin çarpıcı sözler

ANKASAM Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Seyfettin Erol, yeniakit.com.tr ‘Ülke Gündemi’nde Mehmet Özmen’in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

ANKASAM Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Seyfettin Erol, yeniakit.com.tr'nin konuğu oldu.

İşte Prof. Dr. Mehmet Seyfettin Erol'un açıklamalardından satırbaşları:

İsrail, ABD'nin Suriye'deki politikalarından rahatsız durumda.

Trump, Çin hedefinden vazgeçmiş değil. Bazı güçler, Trump'a 'Büyük Ortadaoğu Projesi yapılmadan gitmeyeceksin' mesajı veriliyor. ABD içinde bir iç hesaplaşma söz konusu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

ABD gücünü kaybediyor. Ülkede mevcut gelişmeler dış ülkelerin işine geliyor. Bu durum sadece Çin, İran ve Rusya’nın işine değil, aynı zamanda Avrupa’daki bazı ülkelerin de işine geliyor. Hatta bunlardan bazıları ABD’nin müttefiki olarak geçiyor. Ruslar, yaşananları güle oynaya veriyor. Kriz, ABD'nin dış dünyada ne kadar zayıf bir ülke olduğunu ve istenilmeyen bir ülke olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.

Suriye'de İsrail ile Rusya arasında örtülü bir işbirliği var. İki ülkede İran'ın Suriye'de güçlenmemesini istiyor. Rusya, istese hava savunma sistemi ile İsrail'i engelleyebilir. Dünkü saldırıda da bunu gördük.

Türkiye Libya'daki varlığını devam ettirecek. Ben Türkiye'nin Rusya ile çatışacağını düşünmüyorum. İşbirliği yapılacak. İki ülke bölgede birlikte hareket edecek.

Krizin bir süre daha devame edeceğini düşünüyorum. Libya UMH ile kriz belki bitebilir. Ama bunu söylemek için sanki biraz erken. Hafter tarafı zayıflıyor.

Koronavirüs sonrası dünya biyolojik silahlar ile dizayn edilecek.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

hakan

kimse bir sey yapamıyıor israile.

Teflon adam

Depremden tatile gitmeler, lgbt övücülüğü , iett zammı, demirtaş tiyatrosu, bitmiş hastanenin yolunu yapmama,..vs bir sürü şey. Evet, bunlar arsız suratına yapıştı mı ki, Haliç'in çamuru yapışsın. Alışacaksınız, yapışmaz çünkü kendi deyimiyle ona çok yakışıyor!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23