Premier Lig'de sezon rekorlarla geride kaldı

Video yükleniyor...

Premier Lig'de, Manchester City'nin şampiyonluğu ile noktalanan 2018-19 sezonu birçok rekoru beraberinde getirdi. Geride kalan sezonda, Premier Lig tarihinin gol rekoru kırıldı. 1072 gollük sezonun kapanışını yapan oyuncu ise Burnley ile oynanan maçın 4. duraklama dakikasında fileleri havalandıran Arsenalli eddie Nketiah'tı. 

Geride kalan sezonda, Premier Lig tarihinin en hızlı golü de atıldı. Southampton'lı Shane Long'un, Nisan ayında Watford ile oynanan maçta fileleri havalandırması sadece 7.69 saniye sürdü.

Toplam yaşları 73 yıl 57 günü bulan Brighton'lı Bruno ile Glen Murray, Ekim ayında Wolverhampton karşısında, Premier Lig tarihinin en yaşlı asist-gol kombinasyonunun altına imza attı. 

Söz asistten açılmışken. Liverpool'un genç sağ beki Trent Alexander-Arnold, 12 asistle, bir sezonda en çok asist yapan savunma oyuncusu unvanını eline geçirdi. 

Bournemouth'da Fraser - Wilson ikilisi sezon boyunca asist-gol kardeşliği kursa da, bu alanda zirveyi Wolverhampton'lı Diogo Jota ile Raul Jimenez aldı. 5 asistinin tamamını Jimenez'e yapan Jota, yeni bir Premier Lig rekorunun sahibi oldu. 

Şampiyon Manchester City, geçen sezonki 32 galibiyetlik rekorunu egale etti. Liverpool'un, City ile son haftaya kadar şampiyonluk mücadelesi vermesiyle yeni bir rekor daha kırıldı. Daha önce hiçbir şampiyon ve takipçisi, bir sezonda City ile Liverpool kadar çok puan toplamamıştı.

Tottenham da ilginç bir rekorla sezonu noktaladı. Londra ekibinin üst üste 28 maç beraberlik görmemesi yeni bir Premier Lig rekoru olarak kayıtlara geçti. Tottenham ayrıca, bütün sezonu deplasmanda berabere kalmadan bitiren ilk takım oldu. 

2000'li yıllarda doğup, Premier Lig'de gol atan ilk oyuncu ise ekim ayında Cardiff City filelerini havalandıran Fulham'lı Ryan Sessegnon'du. 

Crystal Palace menajeri Roy Hodgson ise Premier Lig tarihinin takımının başında sahaya çıkan en yaşlı menajeri unvanını aldı. Hodgson, son haftadaki Bournemouth maçında 71 yıl 276 günlüktü. 

Geride kalan sezonda bir rekor da Maurizio Sarri'den geldi. Chelsea her ne kadar sezonu hedeflediği noktada tamamlayamasa da, Sarri, ilk 12 maçında yenilmeyerek rekor kırdı.   

Sezonun sonu kendisi ve takımı için çok kötü gelse de, United menajeri Ole Gunnar Solskjaer de kulüp tarihine geçti. Solskjaer, United'ın başında çıktığı ilk 6 lig maçını kazanan ilk menajer oldu.