Atiker Konyaspor ile Trabzonspor puanları paylaştı

Atiker Konyaspor sahasında Trabzonspor ile karşılaştı! Atiker Konyaspor - Trabzonspor maçının 90 dakikası 1-1 sona erdi! İşte Atiker Konyaspor - Trabzonspor maçının detayları...

Haber; Sporx.com ve AA
Sporx'e ücretsiz abone ol,ilk bilen sen ol!
Atiker Konyaspor ile Trabzonspor puanları paylaştı
Klavye okları ile sonraki ya da önceki habere geçebilirsiniz.
25 Şubat 2017 20:52
Son güncelleme 25 Şubat 2017 21:18
Atiker Konyaspor - Trabzonspor maçı! Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Atiker Konyaspor ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. 90 dakika sonunda taraflar sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.

İlk yarısı 0-0 biten karşılaşmada Atiker Konyaspor'un tek golünü 47. dakikada Dimitar Rangelov kaydetti. Trabzonspor'un golünü ise 54. dakikada Hugo Rodallega attı. Devre arasında transfer olan Rodallega, Trabzonspor formasıyla ilk golüne imza atmış oldu.

Bu sonucun ardından Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor puanını 32 yaparken, yenilmezlik serisini de 6 maça çıkardı. Atiker Konyaspor ise puanını 29'a çıkardı.

Trabzonspor gelecek hafta ligde Kardemir Karabükspor'u konuk edecek. Atiker Konyaspor ise gelecek hafta Adanaspor ile deplasmanda karşılaşacak.

İKİ TEKNİK ADAMDAN DA FARKLI 11'LER...

Atiker Konyaspor'un teknik direktör Aykut Kocaman, son oynanan Gençlerbirliği maçının 11'ine göre biri zorunlu 5 değişiklik yaptı. Kocaman, Gençlerbirliği maçının 11'inde yer alan oyunculardan Mehmet Uslu, Ali Çamdalı, Milosevic ve Bajic ile sarı kart cezalısı Ömer Ali Şahiner'in yerine Fofana, Douglas, Jonsson, Halil İbrahim Sönmez ve Rangelov'u sahaya sürdü.

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Aytemiz Alanyaspor ile ligde oynanan karşılaşmanın ilk 11'ine göre 2 zorunlu değişiklikle takımını sahaya sürdü. Yanal, Atiker Konyaspor karşısında sakatlığı bulunan Durica ve kart cezalısı Okay Yokuşlu'nun yerine Mustafa Akbaş ile Medjani'ye forma verdi.



HAREKETLİ BAŞLANGIÇ! İLK POZİSYON TRABZONSPOR'DAN...

Karşılaşma oldukça hareketli başladı. Mücadelenin henüz 2. dakikasında Mas'ın pasıyla savunmanın arkasına koşu yapan Rodallega topla buluştu. Rodallega ceza sahasının solunda kaleci Serkan Kırıntılı'yı geçti ancak Rodallega'nın açısı daraldı. Rodallega geriden gelen Mas'a pasını çıkardı. Mas'ın ortasında ise top Atiker Konyaspor takımında kaldı.

Gelişen Atiker Konyaspor hücumunda Halil savunmanın arkasına sarkıp topla buluştu. Halil daha sonra topu ceza sahası çizgisine koşu yapan Volkan'a çıkardı. Volkan ceza sahasının çizgisi üzerinden şık bir plase yaptı. Trabzonspor file bekçisi Onur'un çeldiği top direkten kornere çıktı.

Mücadelenin 20 dakikasında ev sahibi ekip bir tehlikeli pozisyon daha yakaladı ancak Amir Hadziahmetovic'in müsait pozisyonda yaptığı vuruşta gole kaleci Onur izin vermedi.

İlk 45 dakika karşılıklı ataklar şeklinde geçerken, iki ekip de gol bulamadı. Atiker Konyaspor - Trabzonspor mücadelesinin ilk yarısı 0-0 sona erdi.

İKİNCİ YARI KARŞILIKLI GOLLERLE BAŞLADI

İkinci yarıya Trabzonspor oyuncu değişikliği ile başladı. Trabzonspor'da Ersun Yanal Mustafa Akbaş kenara alırken, Aytaç oyuna dahil oldu. Konyaspor'da da Riad Bajic oyuna girerken Halil kenara geldi.

Riad Bajic oyuna girer girmez tehlikeli bir tehlikeli bir pozisyon yakaladı. Bajic ceza sahasına girmek isterken Aytaç'ın müdahalesiyle yerde kaldı ve ceza sahası çizgisine çok yakın bir noktadan ev sahibi ekip serbest vuruş kazandı. 47. dakikada serbest vuruş için topun başına Rangelov ve Bajic geçti. Rangelov serbest vuruşta topu doğrudan kaleye gönderdi ve Rangelov'un güzel vuruşunda top ağlarla buluştu. Bu golle Atiker Konyaspor, Trabzonspor karşısında 1-0 öne geçti.

Beraberlik için yüklenen Trabzonspor, Olcay Şahan ile sağ kanattan hücuma çıktı. Olcay iki rakibinden sıyrıldı ve ceza sahasına girdi. Olcay pasını Rodallega'ya çıkardı. Rodallega gelen topu doğrudan kaleye gönderdi. Rodallega istediği gibi bir vuruş yapamasa da top ağlarla buluştu. Trabzonspor 54. dakikada bu golle skoru 1-1 yaptı.

İkinci yarı ilk yarıya göre daha hareketli geçti. İki takım da zaman zaman rakip kalede önemli sayılabilecek pozisyonlar buldu.

DİREK ATİKER KONYASPOR'A GOL İZNİ VERMEDİ

Atiker Konyaspor son dakikalarda Trabzonspor karşısında baskısını arttırdı. 82. dakikada sol kanattan gelişen Atiker Konyaspor atağında Barry Douglas topla hareketlendi. Douglas'ın ceza sahasına ortasına Rangelov kale önünde dokundu ancak Onur poizyonda topu çelmeyi başardı.

Aynı dakika içinde Bajic, rakip sahada Mas'tan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve hakem faulü belirledi. Barry Douglas'ın kullandığı serbest vuruşta top direkten döndü ve savunma daha sonra topu uzaklaştırdı.

Mücadelenin kalan kısmında her iki ekip de skoru değiştirecek golü bulamadı. 90 dakika sonunda Atiker Konyaspor ile Trabzonspor sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.



MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
10. dakikada Atiker Konyaspor gole yaklaştı. Halil İbrahim Sönmez'in soldan pasıyla ceza yayı üzerinde topla buluşan Volkan Fındıklı'nın plase vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Onur Recep Kıvrak'ın müdahalesinin ardından üst direğe çarparak kornere gitti.
15. dakikada Douglas'ın soldan ortasında ceza yayında topla buluşan Rangelov'un şutunda, kaleci Onur Recep Kıvrak meşin yuvarlağı kontrol etti.
20. dakikada hızlı gelişen Atiker Konyaspor atağında, orta sahadan aldığı topla ceza yayına kadar gelen Rangelov, topu sol çaprazda müsait durumdaki Hadziahmetovic'e çıkardı. Bu futbolcunun plase vuruşunda, meşin yuvarlağa müdahale eden kaleci Onur Recep Kıvrak gole izin vermedi. Bordo-mavili savunma oyuncuları topu uzaklaştırdı.
26. dakikada Olcay Şahan'ın pasıyla ceza sahası dışında sağ çaprazda topla buluşan Onazi'nin şutunda, meşin yuvarlak savunmaya çarparak kaleci Serkan Kırıntılı'da kaldı.
Karşılaşmanın ilk yarısı, 0-0 sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
47. dakikada Atiker Konyaspor öne geçti. Ev sahibi ekip, ceza alanı dışında Bajic'in Aytaç Kara'yla girdiği mücadelede yerde kalmasıyla serbest vuruş kazandı. Frikikte topun başına geçen Rangelov, güzel bir vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Onur Recep Kıvrak'ın sağından filelerle buluşturdu: 1-0
54. dakikada Trabzonspor beraberliği yakaladı. Rakibini çalımlayarak sağ taraftan ceza sahasına giren Olcay Şahan'ın pasında topla buluşan Rodallega'nın vuruşunda, meşin yuvarlak ağlara gitti: 1-1
63. dakikada Douglas'ın sağdan kullandığı köşe atışında ceza sahasında iyi yükselen Hadziahmetovic'in kafa vuruşunda, kaleci Onur Recep Kıvrak topa müdahale etti ve gole izin vermedi.
67. dakikada Yusuf Yazıcı'nın sağdan kullandığı köşe vuruşunda, ceza sahasında Rodallega kafayla meşin yuvarlağı altıpas üzerindeki Mas'a indirdi. Bu futbolcunun şutunda, meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.
71. dakikada Douglas'ın sağdan kullandığı kornerde, ön direkte Ali Çamdalı'nın kafa vuruşunda, kaleci Onur Recep Kıvrak meşin yuvarlağı son anda kornere çeldi.
82. dakikada Douglas'ın soldan pasında altıpas üzerinde topla buluşan Bajic'in vuruşunda, kaleci Onur Recep Kıvrak meşin yuvarlağa müdahale etti ve gole engel oldu.
83. dakikada ev sahibi ekip, ceza sahası dışından kaleyi karşıdan gören bir yerden serbest vuruş kazandı. Frikiği kullanan Douglas'ın şutunda, top direkten döndü.

Karşılaşma, 1-1 berabere sona erdi.

Stat: Konya Büyükşehir Belediye
Hakemler: Halis Özkahya, Serkan Olguncan, Mehmet Cem Hanoğlu
Atiker Konyaspor: Serkan Kırıntılı, Skubic, Ali Turan, Vukovic, Douglas, Jonsson (Dk. 66 Ali Çamdalı), Volkan Fındıklı, Halil İbrahim Sönmez (Dk. 46 Bajic), Hadziahmetovic, Fofana, Rangelov (Dk. 89 Milosevic)
Trabzonspor: Onur Recep Kıvrak, Pereira, Uğur Demirok, Mustafa Akbaş (Dk. 46 Aytaç Kara), Mas, Medjani, Onazi (Dk. 89 Zeki Yavru), Castillo (Dk. 83 Bero), Yusuf Yazıcı, Olcay Şahan, Rodallega
Goller: Dk. 47 Rangelov (Atiker Konyaspor), Dk. 54 Rodallega (Trabzonspor)
Sarı kart: Dk. 6 Mustafa Akbaş (Trabzonspor)

 

Tümü
 Reklam