Mevzuat

POMEM Giriş Yönetmeliğinde Önlisans Değişikliği Resmi Gazete'de Yayımlandı

20 Ocak 2018 tarihinde yayımlanan Resmi Gazete’de Polis Meslek Eğitim Merkezlerine (POMEM) giriş yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına ilişkin bir karar yayımlandı. Söz konusu yönetmelik “Polis Meslek Eğitim Merkezlerine Giriş Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” başlığı ile kamuoyu ile paylaşıldı.

Resmi Gazete’de yayımlanan bu değişiklikte önlisans mezunu adaylarında Polis Meslek Eğitim Merkezlerine girişlerine ilişkin bazı kararlar yer aldı. 

POMEM GİRİŞ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

Resmi Gazete’nin 20 Ocak tarihli sayısında yer alan değişiklik kapsamında, önlisans mezunu adaylarının POMEM girişlerine ve kontenjanlarına ilişkin maddeler eklendi. Kamupersoneli.net olarak Resmi Gazete’de yer alan bu değişiklikleri siz okuyucularımıza haberimizde aktarıyoruz. 

Resmi Gazete’de Yer Alan POMEM Değişikliği

POLİS MESLEK EĞİTİM MERKEZLERİ GİRİŞ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 6/6/2015 tarihli ve 29378 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki (l) bendi eklenmiştir.

“l) Diploma: Önlisans ve lisans diplomasını,”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasına “POMEM’lere,” ibaresinden sonra gelmek üzere “önlisans,” ibaresi eklenmiştir. 

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının sonuna aşağıdaki cümle eklenmiştir.

“Ayrıca POMEM’lere alınacak olan önlisans mezunlarının sayısı toplam kontenjanın %20’sini aşmamak kaydıyla Bakanlıkça belirlenir.”

MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinde yer alan “Lisans diplomasının” ibaresi “Diplomanın” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 5 – Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının birinci paragrafı ve aynı fıkranın (d) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(1) Komisyonların görevleri ve çalışma esasları Başkanlıkça hazırlanan talimatla belirlenir. Mülakat sınav komisyonu Bakanlık onayı ile müracaat kabul komisyonu Başkanlıkta Başkanın, polis eğitim kurumlarında kurum müdürünün onayı ile belirlenir. Diğer komisyonların başkan ve üyeleri Başkan tarafından aşağıdaki şekilde belirlenir:”

“d) Mülakat sınav komisyonu; birinci veya ikinci sınıf emniyet müdürünün başkanlığında, iki şube müdürü seviyesinde emniyet müdürü, bir öğretim elemanı ile psikolog veya rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümü mezunu bir kişi ve Bakanlığın belirleyeceği bir personelden oluşur.”

MADDE 6 – Aynı Yönetmeliğin 16 ncı maddesinin ikinci fıkrasına “giriş puanına göre” ibaresinden sonra gelmek üzere “lisans mezunu ve önlisans mezunu adaylar için” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 7 – Aynı Yönetmeliğin 19 uncu maddesinin birinci fıkrasına “adayların yerine” ibaresinden sonra gelmek üzere “önlisans ve lisans mezunları için ayrı ayrı belirlenen” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 8 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 9 – Bu Yönetmelik hükümlerini İçişleri Bakanı yürütür.

Kamupersoneli.net olarak konuya ilişkin yayımlanacak her türlü kararı ve yetkililerden konuya dair yapılacak tüm açıklamaların takipçisi olacağız ve siz okuyucularımızla anlık olarak paylaşacağız. 

Kamupersoneli.net – ANKARA
 

Bir Yorum

  1. Önlisans mezunu önünü zaten kapatmışsınız.Ne atama var ne bişey.

  2. Doldurun doldurun onlisanslarida doldurun acikogretim 4 yillik mezun yetmedi onlisanslarida alin

  3. Alinsin onlisans lisans ikiside zaten iş yok ülkede sayısı olan girer

  4. İlk okulu bitir orta okulu bitir liseyi bitir 4 yıllık üniversiteye git onu bitir yaş 26 olsun atanama işsiz kal.

  5. kps puanı yokdur inşAllah ne olur cevap verin

  6. Ameliyat olan önlisans mezunları polis olabilir mi düzenleme var mı bu konuda ?

  7. Sen git 4 yıllık iyi bi bölüm kazan işsiz kal sonra polislik bari olur De sonra onuda 2 yıllıkla bitir biraz daha

  8. Yaş sınırı 35 yada üstü olmalı önlisanslar için kuallar esnetilmeli

  9. Kpss aynı olmalı ikiside 60 puan zaten az alım var ön lisanstan