Polonya'da Kendini Yalnız Hissedenler İçin 20 Euro Karşılığında Sarılma Hizmeti - Son Dakika
Güncel

Polonya'da Kendini Yalnız Hissedenler İçin 20 Euro Karşılığında Sarılma Hizmeti

Polonya'da kendini yalnız hissedenler için açılan sarılma salonu, saat başı 20 euro ödeyenlere sarılma hizmeti veriyor.

14.01.2018 11:23  Güncelleme: 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Polonya'nın başkenti Varşova'da kendini yalnız hisseden kişilere "sarılma salonu" açıldı. Üniversite öğrencisinden emekliye farklı yaş ve sosyal grubuna mensup pek çok kişi, yalnızlıklarını gidermek için "sarılma salonuna" saat başı 80 zloty (yaklaşık 20 Euro) ödeyerek "sarılma hizmeti" satın alıyor. İsteğe göre sarılma süresi uzayabiliyor. Ancak "sarılma seansına" katılacak kişiler seans öncesinde salonun şartlarını kabul edip imzalamak zorunda.

AİLESİNDEN UZAK KALAN İNSANLAR TERCİH EDİYOR

İş, eğitim ve değişik amaçlarla yakınlarını geride bırakarak büyükşehirlere taşınan bireyler ya da sevdikleriyle aynı şehirde olup da hızlı hayat temposunun neden olduğu zaman darlığı nedeniyle bekledikleri ilgiyi göremeyenler için Varşova'da "sarılma salonu" hizmete girdi.

MÜŞTERİ SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

İşletme eğitiminin ardından çalıştığı çeşitli şirketlerde mutluluğu yakalayamadığını belirten Fialkowska, ilkin okul arkadaşıyla birlikte çocuklar için farklı kurslar düzenleyen "Küçük Dahi" firmasını kurduklarını, bu kapsamda ABD'de yaşayan Polonyalıların çocuklarına kurslar vermeye gittikleri Chicago'da "sarılma hizmeti" reklamıyla karşılaştıklarını söyledi. "Reklamı ilk gördüğümüzde şaşırdık, aslında bu reklam Amerikalılar için oldukça tanıdık. Çünkü orada bu hizmet yıllardır var. Biz de 'Neden Varşova'da böyle bir salon açmıyoruz ki?' dedik ve başladık" diyen Magdalena Fialkowska, yeni açılmış olmalarına ve alanında ilk olmalarına rağmen yoğun ilgiyle karşılaştıklarını belirtti.

YENİ ŞUBELER AÇIP İSİM HAKKI VERMEYİ PLANLIYOR

Şimdiye kadar kendilerinden 150 kişinin "sarılma hizmeti" aldığını ifade eden Fialkowska, müşteriler arasında 19 yaşında üniversite öğrencisi, 30 yaşındaki bir büro çalışanı, 65 yaşında bir emekli gibi pek çok yaş ve sosyal gruptan kişiler bulunduğunu da sözlerine ekledi. Sırf merak ettikleri için gelen müşterilerin de olduğunu, ancak genel olarak olumlu eleştiriler aldıklarını ifade eden Fialkowska, müşterilerin yüzde 70'inin "sarılma seanslarını" tekrarladıklarına da dikkat çekti. Önümüzdeki dönemde başka şehirlerde şubeler açmayı düşündüklerini de belirten Fialkowska, isim hakkı vermek fikrine de açık olduklarını söyledi.

7 SARILMACI ÇALIŞAN GÖREV YAPIYOR

Salonda yarı zamanlı ve tam zamanlı olmak üzere 7 "sarılmacı" çalışıyor. Aralarında müzisyen, film yönetmeni, pedagog, emekli ve grafikerin de bulunduğu bu "sarılmacılar" işe başlamadan önce "sarılma eğitimi" alıyorlar. "Sarılmacılık pozisyonu" için ilk olarak özgeçmişler üzerinden değerlendirme yapılıyor. Sonrasında belirlenen adaylar mülakata alınıyor ve mülakatı geçenlere ise belirli beceri testleri uygulanıyor. Bu testi geçen adaylar son etap olan "sarılma eğitimini" de başarıyla tamamlayınca "sarılmacı" olarak işe alınıyor.

SARILMA HİZMETİNİN SAATİ 20 EURO

Yarım saatinin 40 zloty (yaklaşık 10 Euro), 1 saatinin 80 zloty olduğu "sarılma seansı" müşterinin isteğine göre daha uzun sürebildiği gibi, seansları dilenen sayıda tekrarlamak da mümkün. Daha çok erkek müşterilerin rağbet gösterdiği salondaki bir diğer "sarılmacı" olan Sylwia Kalinowska ise müşterilerin sıcaklık, samimiyet arayanlar, rahat olmak isteyenler, farklı bir deneyim yaşamak isteyenler gibi çeşitlilik arz ettiğini ifade etti.

AİLEM İLK DUYDUĞUNDA ŞOK OLDU

Kalinowska, "sarılma salonu" fikri ve "sarılma hizmeti" satın alan müşteriler kadar enteresan olan "sarılmacı" olarak çalışmasının yakın çevresi tarafından nasıl karşılandığı sorusuna ise "Ailem ilkin biraz şaşırdı ama hemen kabullendiler. Eşim de ilk şoku atlatıp birkaç gün düşündükten sonra onayladı. Eşimin ailesi ise yeniliğe, değişime gayet açık insanlar" şeklinde yanıt verdi.

"Sarılma salonu" sıra bekleyen müşterilerine kendilerini evdeki kadar rahat hissedebilmeleri için çay-kahvenin yanı sıra, duş alıp rahatlayabilecekleri bir ortam da sunuyor.


Polonya'da Kendini Yalnız Hissedenler İçin 20 Euro Karşılığında Sarılma Hizmeti


Polonya'da Kendini Yalnız Hissedenler İçin 20 Euro Karşılığında Sarılma Hizmeti

Polonya\'da Kendini Yalnız Hissedenler İçin 20 Euro Karşılığında Sarılma Hizmeti
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Polonya'da Kendini Yalnız Hissedenler İçin 20 Euro Karşılığında Sarılma Hizmeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • KAMİLLL: Bizim Ülkemizde Eşşeklere Sarılıyorlar Acaba Bu Uygulama Bizde Olsa Sadece Sarılarak Kurtulabilirlermi :)) Bence Bidaha SARILACAK HALLERİ KALMAZ HALBURA DÖNERLER 0 1 Yanıtla Hamil: Harbiden tam bir kamilsin 1 0
  • Zekice: 100 euro da gittigi yerden alır, anlarsınız yaaaaa 1 0 Yanıtla
  • ??????: Adamların derdi Yok . Vergi borcu yok, tahammül problemi Yok , yalandan inşaallah maşaallah derdi Yok , bizde ülke komple hasta yatağınd, Türkiye’de değil 7 kabin 7 milyon kabin de açılsa yetmez. Meydanlarda borozan gibi örnekten başka bişey Yok . Hakikatten biz mülteci olmuşuz. Bir emeklilik umudumuz vardı onu bile çok görüp tırnak içinde ne zaman gebersen o zaman emekli olursun sistemi getirdiler. Bülent Ecevit’in dönemini arar olduk. Allah’tan kormaMısınız peygamberden utanmazmısınız ülkeyi ne hale soktunuz. Beka kompleksiyle ülkeyi kaderiyle başbaşa bıraktınız. Hey be Allahsızlar ben 2 yıldır iş bulamiyorum. Yetti artık be 1 0 Yanıtla
  • muro: oraya bende gidecem. banyosuda nçayıda var. mutluluk veriyor insana. polonyalı güzel kızlara sarılıp mutlu olasım var 20 yurodan ne olacakki bir saat boyunca sarın güzel kızlara dünyalar benim olur. birde banyo yap çık. ohhh fıstık gibi varmı böyle dünya burada. 0 0 Yanıtla
  • Ouz: Bu hizmet türkiyede olsa patlama yaşanır bütün erkekler kahveye değil oraya gider:) 0 0 Yanıtla
  • gerçekten mi?: bizim burda olsa sadece sarılmak yetmez :)))) anlayan anladı.... :)))) 0 0 Yanıtla
  • Xyz: Yakında çıkar kokusu geneleve döner 0 0 Yanıtla
  • kalburabastı: hoş uygulama 0 0 Yanıtla
  • Muhammed: Bu seanslara tr deki politikacilari gondermek lazim tepeden asagiya dinlenirler cok yogunlar 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement