Nevşehir Ülkü Ocakları, ahilik şuurunun hatırlanmasına vesile olmak için farklı bir projeye imza atarak, esnafa zarflar içinde 1 TL siftah parası dağıttı. Sabah saatlerinde işyerlerini açarken zarf içinde mektup ve 1 TL para bulan esnaf şaşkınlıklarını gizleyemediler.

Ahiliği yeniden yaymak ve yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak için 17-23 Eylül tarihleri arasında kutlanan ‘Ahilik Haftası’ Nevşehir'de farklı bir etkinlikle kutlandı. Nevşehir Ülkü Ocakları İl Başkanlığı, ’Bugün siftah bizden bereket Allah’tan’ sloganıyla gece saatlerinde çarşı esnafına zarf içinde 1 TL siftah parası dağıttı.

Ali Türker: Amacımız geleneği yeni nesillere aktarmak
Nevşehir Ülkü Ocakları Başkanı Ali Türker dün gece gerçekleştirdikleri etkinlikle ilgili yapmış olduğu açıklamada “Selçuklu zamanından beri süregelen geleneğimiz olan Ahilik (Eliaçıklık) haftamız kutlu olsun. Atalarımızın mirası olan bu geleneğimizi yad etmek, yaşatmak ve yeni nesillere aktarabilmek adına Ülkü ocakları Nevşehir İl Başkanlığı olarak hayırlara vesile olan Cuma sabahı, değerli esnaflarımızın zor günlerinde morallerinin yükselmesi amacıyla, kapılarına "siftah paralarımızı bırakıp, "hayırlı işler" dileklerimizi ilettik. Ahilik haftası, yüce Allah'ın izni ile tüm esnafımıza ve müşterilerine hayırlar getirsin.

Emeği geçen lise/üniversite teşkilatlarımızdaki genç kardeşlerimize teşekkür ederiz. Selam yedi bucağa; buyrun çaya, ocağa!