20 Mayıs 2017 12:48

Polis gence kurşun yağdırdı, yaralı genç hastanede

İstanbul Arnavutköy’de polis 18 yaşındaki gence ‘dur’ ihtarına uymadığı gerekçesiyle mermi yağdırdı. Genç yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Paylaş

İstanbul Arnavutköy’de polis 18 yaşındaki gence ‘dur’ ihtarına uymadığı gerekçesiyle mermi yağdırdı. Genç yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

15 Nisan’da Gazi Mahallesi’nde bir araca ‘dur’ ihtarına uymadığı gerekçesiyle polis tarafından ateş açılmış, açılan ateş sonucu iki genç yaşamını yitirmişti. Bu olayın üzerinden daha 1 ay geçmişken, benzer bir olay İstanbul Arnavutköy’de yaşandı. 

Arnavutköy’de 18 yaşındaki İbrahim Kaya adlı bir genç bir genç, amcasının hacizli olan arabasını alarak yola çıktı. Yolda polislerin çevirdiği genç bir an panikleyerek olay yerinden uzaklaşmak istedi. Bu sırada polisler Kaya’nın bulunduğu araca mermi yağdırırken, Kaya yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Gencin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

TÜRKDOĞAN: SEBEBİ CEZASIZLIK

Saldırıyı yorumlayan İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, son dönemde yaşanan olayları da hatırlatarak, “İnfazların yaşanmasının temel sebebi Türkiye'deki cezasızlık politikasıdır” dedi.

2015 yılında İç güvenlik paketinin meclisten geçtiğini hatırlatan Türkdoğan, bu yasayla polisin silah kullanma yetkisinin genişletildiğini belirtti. “Silah kullanma yetkisi kavramsal olarak bile hukuki değil” diyen Türkdoğan şu ifadeleri kullandı: “Bütün bunlar yaşam hakkına müdahaledir. Türkiye’nin anayasasında yaşam hakkının korunmasına dair hükümler var. Ancak bu uygulanmıyor. Bütün bu olayların öncelikli sebebi bu cezasızlık politikası. Ve bu tür olaylarda bahsettiğimiz yasal mevzuatlar polisi koruyor. Bir şüpheli varsa bunu rahat bir şekilde durdurma imkanınız vardır ancak polis silah kullanıyor ve ölümlere, yaralanmalara neden oluyor. Polis silahı ancak kendisine yönelik bir saldırı varsa kullanabilir. Bütün bunlardan yaşam hakkını korumayan siyasal iktidar sorumludur. Eğer iktidar yaşam hakkını korumak için kanunları değiştirmezse maalesef bu tür olayları daha çok duyacağız.”(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Okulda kız çocuğuna istismarda bulunan hizmetli tutuklandı

SONRAKİ HABER

‘Gabriel García Márquez’e Giriş’ raflarda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...