Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan dünyaya rest çekti: Ya istiklal ya ölüm

ABD Başkanı Trump’ın açıklamalarına kulak asmayan ve tehditleri karşısında dik bir duruş sergileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan Kayseri’de yaptığı konuşmada yine kararlılığını bir kere daha gözler önüne serdi.

“Bizi kimse yolumuzdan alı koyamaz.” diyen Erdoğan, “Teslim olmayı bu millet asla düşünmedi. Daha önce Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı ile Suriye duruşumuzu ortaya koymuştuk baktık ki bize verilen sözler tutulmuyor. Suriyelerin ülkelerine dönüş için gerekenler yapılmıyor. Yeniden kolları sıvadık. Bir kez daha ‘Ya istiklal ya ölüm’ dedik.” ifadelerini kulandı.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Hangi çılgın bize zincir vuracakmış? Soruyorum, terör örgütleri mi bize zincir vuracakmış, terör örgütleriyle koyun koyuna yatanlar mı bize zincir vuracakmış, ellerinde yüz binlerce masumun kanı olanlar mı bize zincir vuracakmış? Yıllarca PKK’sı bir yandan DEAŞ’ı bir yandan bize saldırırken susanlar mı bize zincir vuracak?

Ya efendice tanıyacaklar ya da derslerini ala ala tanıyacaklar. Çelikten iradeyi tanıyacaklar. Gerekirse baş verip baş eğmemeye hazır bu milleti tanıyacaklar.

Türkiye düşmanlığı ile taşlaşmış kalplere ne desek nafile. Tuzaklarını bozduğumuz için Türkiye karşıtlığı her şeyin önüne geçmiş durumda. Sınırlarımızda terör koridoru oluşumuna asla izin vermeyeceğiz. Beklentimiz teröre karşı duruş sahibi olan herkesin bize destek olmasıdır. Son 9 günde ülkemize her türlü çirkinlik sergilendi. Yüzlerdeki maskeler düştü kimin kim olduğunu gördük.

TERÖR ÖRGÜTÜ İLE MASAYA OTURACAK KADAR ALÇALMADIK!

Diplomasi yollarını işletmek konusunda esnek olduk. Kendilerine şunu söyledik, biz terör örgütü ile masaya oturacak kadar alçalmadık. Devlet devletle masaya oturur. Terör örgütünün gerçek yüzünü ifşa ettik. Amacımızın bu bölgede kimseyle çatışmak olmadığını belirttik. Hedefimizde sadece teröristlerin olduğunu söyledik. Kuzeyden güneye 32 km derinliğinde güvenli bölge oluşturma kararlılığımızı tekrarladık.

Masada güvenli bölgenin terörden arındırılması ve tahkikatlarının yıkılması için 120 saatte mutabık kaldık. Bugün ikinci gün. Salı gecesi süre bitiyor. Ne söylediğimizi ne istediğimizi iyi biliyoruz. Olursa olur olmazsa kaldığımız yerden devam ederiz. Harekat bölgesinin bir kısmında Rusya’nın koruması altındaki rejim güçleri bulunuyor. Putin ile görüşeceğiz, olmasa kendi planımızı uygularız. Olmasa 120 saatin bittiği dakika kaldığımız yerden devam eder teröristlerin başını ezmeyi sürdürürüz. Ülkemize verilen sözler tutulmazsa geçmişte olduğu gibi beklemeyecek süre bittiği an harekata devam edeceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dünyaya rest çekti: Ya istiklal ya ölüm

VATANDAŞLARI ASKER SELAMI İLE  SELAMLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşma sonrasında geçtiğimiz hafta gündem olan asker selamı ile cephede bulunan kahraman Mehmetçiği ve vatandaşları selamladı. Vatandaşlar da Erdoğan’a asker selamı yaparak karşılık verdi.