Polis müdahalesinin ardından avukatlar oturma eylemi başlattı

Polis müdahalesinin ardından avukatlar oturma eylemi başlattı
Ankara Sıhhiye’deki Ankara Adliyesi’nin önünde toplanan avukatlara polis müdahale etti.

halktv.com.tr Haber Merkezi

Avukatların Ankara Adliyesi’nde toplanacaklarını açıklamalarının ardından polis adliye önünde geniş güvenlik önlemleri almıştı.

Polisin kurduğu barikatların önüne gelen avukatlar ile polis arasında arbede yaşanıyor. Polis, avukatların yürüyüşüne izin vermiyor. Avukatlar barikatları kaldırdı.

Polisle avukatlar arasındaki gerginliğin tırmanmasının ardından, polislerden biber gazlı müdahale geldi.

"Bu cübbe onurdur"

Arbede esnasında cübbesi yırtılan bir avukat, cübbesindeki yırtığı göstererek "Bu cübbe onurdur" diye isyan etti.

Oturma eylemi başlatıldı

Polisin müdahalesinin ardından avukatlar Ankara Adliyesi'nin önünde oturma eylemi başlattı.

oturma-eylemi.jpg
Fotoğraf: Tümay Berkin

Savunma göndere çekildi

Avukatlar, oturma eylemi başlatmalarının ardından Ankara Adliyesi önündeki boş bayrak direğine avukat cübbesi astı.

savunma-bayrak.jpg

Ankara Adliyesi önünde polisin baro başkanları ve avukatlara müdahalesi sırasında Avukat Sercan Aran’ın elindeki adaleti temsil eden Themis heykelini kafası ve terazisi koptu. Aran’ın heykelin son halini kaldırıp gösterdiği fotoğraf karesi avukatlara yapılan polis müdahalesini özetledi.

TMMOB'dan avukatlara destek

"Şiddetin karşısında, savunmanın yanındayız" diyen TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, anayasal hakkını kullanan avukatlara ve haber yapmak isteyen gazetecilere yönelik müdahaleye tepki gösterdi. TMMOB yaptığı yazılı açıklamada, "Bu ülke otoriterliğe teslim olmadı, olmayacak" ifadelerini kullandı.

Açıklama şöyle:

Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkent’inde, Ankara Adliyesi’nin önünde savunmaya yapılan şiddet ve müdahaleyi kınıyoruz. TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak anayasal haklarını kullanan barolara ve onları haber yapmak isteyen gazetecilere yönelik her türlü müdahale topluma karşı yapılmıştır. Bu ülke otoriterliğe teslim olmadı, olmayacak

Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak hukukun ayaklar altına alınmasını ve bağımsız yargıya yapılan bu müdahaleleri kabul etmiyoruz.  Bağımsız yargıya, meslek odalarına ve özgür basına saldıranlar şunu iyi bilsinler ki susmayacağız, susturamayacaksınız.

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu

Etiketler :