Yalova Belediyesi tarafından Yalovalı 10 polis şehidinin anısına yapılan anıt düzenlenen törenle açıldı. Anıtın Kurdelesini protokol mensupları ve şehit aileleri birlikte kestiler.
Yalova Belediyesi ildeki 10 polis şehidini unutmadı. Bu kapsamda yaptırılan Anıt ise 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında ayrılan alana yerleştirildi. Anıt düzenlenen törenle açıldı. Anıtın açılış törenine Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Yalova Garnizon Komutanı ve Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Ayhan Gedik, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Yıldırım Özgür ve şehit yakınları katıldı. Burada konuşan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, "Türkiye Cumhuriyetinin bekası için canlarını feda eden şehitlerimizin milletimizin kalbinde ayrı bir yeri var. Asker şehitliğini açmıştık, şimdide polis şehitliğini açıyoruz. Onları unutmamak ve anmak ailelerinin yüreğine su serpmek adına b u anıtı yaptık. Allah bize bir daha şehit haberi de aldırmasın" dedi. Ardından şehitliğin kurdelesini Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Yalova Garnizon Komutanı ve Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Ayhan Gedik, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Yıldırım Özgür, şehit polis Mehmet Ersoy'un eşi Elvide Ersoy, Şehit Polis Abdülhamit Kaya'nın ağabeyi Necati Kaya ve Şehit Polis Volkan Gürsesli'nin babası Özcan Gürsesli birlikte kestiler.

Bayrağı temsil eden kırmızı bir platform üzerinden şehitliği temsilen göğe yükselen ay ve yıldızla tasvir edilen Polis Şehitleri anıtı kaidesi ile birlikte 3.5 metre boyunda. Anıt gece ışıklandırmasına da sahip.


Editör: TE Bilişim