Büyük Torbalı

Poliklinikte yoğunluğun sebebi belli oldu

Torbalı Devlet Hastanesi göz polikliniğinde hasta yoğunluğu zirve yaptı. Dört göz doktorundan ikisinin hastalanması ve bir hekiminde istifa etmesi nedeniyle poliklinikte tek doktorun kaldığı öğrenildi. Yoğunluk sebebiyle hastalara randevu almaları tavsiyesinde bulunuldu

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Poliklinikte yoğunluğun sebebi belli oldu
286 Görüntüleme
25 Kasım 2019 - 11:08
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Küçük menderes havzasının en büyük sağlık kurumu olma özelliğini taşıyan ve 2017 yılının Eylül ayında açılan 250 yataklı yeni Torbalı Devlet Hastanesi’nin hizmete girmesiyle birlikte sağlık alanında Torbalı deyim yerindeyse çağ atladı. Hastanede verilen hizmetin kalitesinin arttırmaya yönelik atılımlar sürüyor. Hastanede en fazla hastanın geldiği göz polikliniğinde doktor sayısının geçici süreliğine bire düştü.
DOKTORLAR HASTA OLDU TEK HEKİM KALDI
Ülkemizdeki devlet hastanelerinde randevu sistemi yıllardır gerekli şekilde kullanılmamasından dolayı ortaya sıra çilesi çıkıyor. Avrupa’daki hastanelerde randevu alma süreleri 3 aya kadar çıkarken devlet hastanelerinde 15 gün sonrasına verilen doktor randevularına beklemek istemeyenler sabah erken saatlerde hastanelere gelerek sıra yarışına giriyor. Hastane koridorlarındaki randevusuz sıra bekleyen hastalar zaman zaman gerginlik çıkararak doktorlara saldırırken Torbalı Devlet Hastanesinde randevu ve sıra almak isteyenlerin işini kolaylaştırmak için dokunmatik ekranlı cihazlar hizmete girmişti. Diğer ilçelerden gelen hastalarla birlikte her gün 3 bin kişinin tedavi olduğu hastanede hastalara verilen sağlık hizmetlerinin kalitesinin arttırılması amacına yönelik doktor sayısı sürekli olarak arttırılırken göz polikliniğindeki 4 doktordan ikisi sağlık sorunları nedeniyle rapor aldı. Bir doktorunda istifa etmesiyle poliklinikte tek doktor kaldı.
HASTALARA RANDEVU ALIN ÇAĞRISI YAPILDI
Göz polikliniğindeki doktor sayısının bir anda teke düşmesiyle hasta sayısında artış oldu. Tek kalan göz doktoru randevulu, acilde gelen ve ameliyat olacak hastalarına müdahale etmek için gün boyu büyük bir özveri ile çalışırken hasta olan doktorlardan birisinin bu hafta içerisinde göreve başlayacağı öğrenildi. Öte yandan göz doktoruna gelen durumu acil olmayan hastaların randevu almaları gerektiği belirtildi.
YASİN GÜLCÜ

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web