Oktay DERELİOĞLU

OKTAY DERELİOĞLU

Tarihi 24 Nisan 2017

Podolski tercihi tutmadı

Türk Telekom Arena'da oynanan derbi maalesef futbol adına izleyenleri hayal kırıklığına uğrattı.
Fenerbahçe'nin savunma ağırlıklı oyununu açmayı başaramayan Galatasaray, maçın büyük kısmını kontrolü altında tutsa da sonuca gidemedi. Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, maça yanlış kadro ile başlamıştı. Orijinal mevkiisi forvet olmayan Podolski'yi tek forvet olarak oynatan Hırvat teknik adam Fenerbahçe'nin stoperlerinin ekmeğine yağ sürdü. Özellikle hava topyarında etkisiz olan Podolski, takımına yeterli katkıyı sağlamadı.
Alman oyuncu yerine Eren Derdiyok forvette tercih edilmeliydi. Sıkıntılı geçen bu sezonda taraftarının önünde ezeli rakibine boyun eğen Galatasaray, seyircisini bir kez daha hayal kırıklığına uğrattı.

FENER AVANTAJ SAĞLADI
Şampiyonluk yarışından kopan Fenerbahçe ise pek de iyi oynamadığı derbide son dakikalarda gelen golle kazanarak camiaya bu sezonki en büyük sevinçlerden birini yaşattı. Bu iki takım her ne kadar şampiyonluk yarışından uzaklaşsa da aralarında oynanan hazırlık maçının dahi önemi çok büyüktür. Bu derbileri kazanan taraf çok büyük sevinç yaşarken, kaybeden de tam aksi büyük bir yıkımla karşılaşır.
TT Arena'dan 3 puanla dönen Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi hedefi için büyük bir avantaj sağlarken, ileriki haftalar için de büyük moral kazandı. Sarı- Lacivertlilere yenilen Galatasaray ise sezonun geri kalanında ezeli rakibinin yapacağı hataları bekleyecek. Igor Tudor'un takımdaki geleceği de pek parlak gözükmüyor.

MAÇIN EN iYiSi JOSEF
Attığı golle maçın kahramanı oldu.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ IGOR TUDOR
Kadro tercihi G.Saray'ın işini zora soktu.