MENÜ

Platini'nin kardeşi Blatter'in oğlu...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Tespitleri doğru, çözüm yolları basit ve inandırıcı...

Türk insanının anladığı dilden konuşuyor. Süslü ve bizim bünyeye yabancı kelimeleri değil, bu coğrafyanın insanlarını kalbinden vuracak sözcükleri seçiyor.

İki kelimelik bir slogan tercih etmiş; içinden yüzlerce anlam çıkartabilirsiniz. “Futbol kazanacak” demek, bu seçimde ‘futbolun sadece futbol olmadığını’ bizlere ilan ediyor.

Kendi artılarının çok farkında. Türk Futbol Tarihi’nin en önemli başarılarında ismi olduğu için, özgüveni tam.

Konuşmasını daha önceden hazırlamış ve bu metne bağlı kalmak için çok uğraştı. Fakat kesinlikle, soru-cevap kısmında daha etkileyiciydi. Çünkü her soruya verilecek bir cevabı vardı. Bu nedenle bundan sonra doğaçlamaya daha fazla önem vermeli!

Belli ki özlemiş bir kürsünün arkasına geçerek futbol konuşmayı. Aday olmanın kendisine verdiği mutluluk gözlerinden okunuyordu.

Çok terledi. Heyecandan mı, stresten mi, yoksa İstanbul’un boğucu havasından mı bilemedim. Fakat konuşmasını yaparken, bu durum konsantrasyonunu hiç bozmadı.

Sık sık yutkundu. Bazı cümleleri sanki yarıda kaldı. Hepimizin başına gelir ya böyle durumlar; Söyleyecek söz çoktur, ama ne yeri ne de zamanıdır. Seçim sonrası bir kez daha böyle bir konuşma yapsa, eminim ki üzeceği çok adam vardır.

Yaklaşık 60-70 basın mensubu konuşmasını izledi. Bu arada kameraların olduğu bölümde büyük bir nümayiş vardı. Belli ki halâ reytingi yüksek Sayın Ulusoy’un...

Çok sık ‘ben’ dedi. Bu belki ilk etapta sıkıcı gözükebilir. Fakat şu da bir gerçek; Anlattığı her olayda ‘O’ var. Yani ‘ben’ dememe lüksü yok!

“Platini bana kardeşim, Blatter oğlum der” dedi. Benim açımdan toplantının özeti buydu! Çünkü seçeceğimiz adam Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olacaksa eğer; Platini ve Blatter ile arası böyle olmalı!

Alt ligler için yaptığı hazırlıklar etkileyici ve mali sıkıntılar çeken kulüpleri kalbinin tam orta noktasından vurmayı bildi.

Kim kazanır, kim kaybeder bilmem; fakat futbol konuşmaksa eğer konu, Haluk Ulusoy tüm adayları unufak eder. Yani ‘futbolun hafızıdır’ Ulusoy, dün bir kez daha gördük bunu...

YORUM YAZ