Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Plastik cerrahi iyidir!
HABERİ PAYLAŞ

Estetik plastik cerrahinin tarihçesi çok eski zamanlara uzanıyor. Plastik cerrahlar; insan vücudunda doğuştan olan ya da sonradan gelişen problemleri çözüyor. Günümüze kalan ilk kayıtlar Antik Roma, Mısır ve Hindistan’da estetik amaçla yapılan ameliyatları gözler önüne seriyor.

Peki tüm estetik cerrahi uygulamaları keyfi olarak hep ‘daha güzel olmak’ için mi yapılır?

Bu sorunun yanıtı elbette ‘Hayır’.

Yaygın kanının aksine plastik cerrahi uygulamaları salt keyfi nedenlerle yapılmaz. Bu özellikle plastik cerrahların etik olarak dikkat ettiği bir durumdur. Hasta ve cerrah için, zamanın etkilerine meydan okumak nedenlerden birisi olsa da tamamı değildir.

Haberin Devamı

Neden keyfi değil

Aşırı derecede geniş kulakları olduğu için arkadaşlarının dalga geçtiği bir genç, göğüsleri, kadın göğsü gibi olan bir delikanlının yerinde olsanız ve alaycı bakışlara maruz kalsanız? Ya da damağı yarık birisi olarak hayatınıza devam etseniz? Neler hissederdiniz?

Doğuştan gelen kusurlar

Dünyada çok sayıda insan doğuştan kusurlara sahip. Bu kusurların özellikle dışarıdan fark edilir olmaları kişileri çocukluk ve gençlik yıllarında çok rahatsız ediyor. Öyle ki bu rahatsızlıklar nedeniyle kişilerin, duygu durumları bozulabiliyor ve özgüven eksikliği yaşıyor. Kısacası sanıldığı gibi her plastik cerrahi uygulama keyfi olarak ve sansasyon yaratmak için yapılmaz.

Savaşın faydaları

Plastik cerrahinin özellikle 2. Dünya Savaşı sonrasında hızla geliştiğini söylersem belki ne demek istediğim daha net olarak ortaya çıkar.

2. Dünya Savaşı’nda çok sayıda asker uzuvlarını kaybetti. Kopan uzuvların dikilmesi, oluşan derformitelerin giderilmesi için plastik cerrahlar çok çalıştı. Çok sayıda vakayı tedavi eden dönemin cerrahları bu sayede plastik cerrahinin kusursuz olması adına yol aldılar. Kısacası geçmişten günümüze; estetik plastik cerrahi, çözümler üretmek için restore ediyor, değiştiriyor ve iyileştiriyor.

Rekonstrüktif plastik cerrahi görünür bir fiziksel kusuru çözerken kişinin bu yüzden edindiği genellikle gizli psikolojik endişeyi de tedavi eder. Onarım yapılan insan sadece fiziksel kusurunu çözmekle kalmaz aynı zamanda bunun yarattığı iyilik halini ruhunda da hisseder. İyi bir psikoloji edinir. Kısacası daha sağlıklı olmak için; spor yapmak, diyetisyene gitmek gibi tercihleriniz varsa plastik cerrahlardan yardım alma özgürlüğünüz de olmalı.

Haberin Devamı

Çok şey değişti

30 yıl önce çoğu sorunun çözümü ameliyat idi. Bu ameliyatların günümüzdeki konforu henüz elde edilmemişti. Şimdi çok konforlu biçimde yapılan ameliyatlar hızlı iyileşme süreleri ile dikkat çekiyor. Ayrıca şu anda gelinen noktada tıp teknolojisi pek çok tedaviyi ameliyat dışı uygulamalar ile yapabiliyor. Yaşlanma karşıtı tedaviler olarak bilinen kolajen dolgular zamanla oluşan hacim kayıplarını ve çizgilenmeleri onarırken, botoks aşırı terleme, boyun spazmları ve migren gibi sorunları tedavi etmek için de kullanılıyor.

Ulaşılmaz olan değil doğal olan

Plastik cerrahi size ulaşılmaz güzellik standartları sunmuyor. Bunun yerine doğal estetik tedaviler ile sizi siz yapan özelliklerin daha estetik biçimde fark edilmesini sağlıyor.

Yani biz 40 yaşında birisini 20 yaşında göstermek için çalışmıyoruz. 40 yaşının doğal güzelliğini ortaya çıkarmaya ve bunu yaparken güzelliği fark edilir noktaya taşımaya çalışıyoruz.

Haberin Devamı

Sizi rahatsız eden endişelerinizi giderebilecek ve kendinizi daha güvende hissetmenize yardımcı olacak estetik prosedürleri düşünüyorsanız, devam edin!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder