|

'Ölmek üzere olan PKK'ya suni teneffüs yapıyorlar'

Yeni Şafak muhabiri Yılmaz Bilgen, terör örgütü PKK/PYD'yi desteklemek amacıyla Şii milislerin Afrin'e girmesine ilişkin "Şii milislerin bölgeye girişi, kampanya şeklinde köpürtülüyor. Reuters da bunun üstlenicisi konumunda. Bu PKK'yı koruma kalkanı. Bence hak ettiğinin çok üzerinde değer vererek, hadiseyi olduğundan farklı göstermeyi amaçlıyorlar. Bu girişimlerle, ölmek üzere olan PKK'ya suni tenefüs yapıyorlar. Paniğe kapılacak bir şey yok" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
18:27 - 20/02/2018 Salı
Güncelleme: 21:08 - 20/02/2018 Salı
Yeni Şafak
Esed rejimine bağlı milisler Afrin'deki PKK/PYD'ye yardım amacıyla bölgeye giriş yapmak istemişti.
Esed rejimine bağlı milisler Afrin'deki PKK/PYD'ye yardım amacıyla bölgeye giriş yapmak istemişti.

Zeytin Dalı Harekatı'nın 31. gününde Esed rejimine bağlı milisler terör örgütü PKK/PYD'ye yardım etmek için Afrin'e giriş yaptı.

TVNET canlı yayınında, bölgedeki gelişmeleri değerlendiren Yeni Şafak muhabiri Yılmaz Bilgen "Şii milislerin bölgeye girişi, kampanya şeklinde köpürtülüyor. Reuters da bunun üstlencisi konumunda. Bu bir PKK'yı koruma kalkanı.
Bence hak ettiğinin çok üzerinde değer vererek, hadiseyi olduğundan farklı göstermeyi amaçlıyorlar. Bugün şov yapan gruplar savaşmaya girmiyorlar. Önümüzdeki günlerde bu konuda farklı sürprizler olacağını söyleyebilirim
" dedi.

Zeytin Dalı Harekatı'nın başarıyla devam ettiğine de dikkat çeken Bilgen "Bu şantaj hattı kapanacaktır. Afrin'de bir PKK yerleşkesi kalsa bile, bu bölgeyi sabote etmeyi sürdürecektir. TSK da bunun farkındadır. Bugün harekat geride kalan 1 ayın en yoğun ve faal gününü yaşadı. Bugün çok stratejij bölgeler alındı. 23-24 bölge alındı. Raco ve Bülbül arasında iki köy kaldı. 120 kilometreyi bulan hat, bağlanmak üzere. Bu girişimlerle, ölmek üzere olan PKK'ya suni tenefüs yapıyorlar. Paniğe kapılacak bir şey yok" dedi.


Bilgen'in açıklamalarından öne çıkanlar:
  • "İran rejimine bağlı Muhammed Bakır milis güçler, 30 konvoyluk araç Afrin'e giriş yaptı. Sabahtan bu yana bu bölgeye girişler yapıldı. Bu Suriye rejimi ordusunun girişi değil. Bunun altını çizmek lazım. Dünkü fırtınalardan sonra, çok net açıklamalar yapıldı. Bu kasten köpürtülüyor. 30 araçlık konvoydan sadece 2 tank var. Bu araçların girmesi zaten yeni bir şey değil. Esed rejimi ordusunun, disipline olarak girmesinin zemini hazırlanıyor. Bugün şov ve törene dönüştürdüler. Bunlar İran'ın desteklediği milisler, bu girişleri kendi başlarına yapmıyorlar."

"Şii milisler İran'a bağlı hareket ediyor"

"Bu milis güçlerin en önemli özelliği Kasım Süleymani'nin yönetimi altında olması. Mutlaka başka bir yerden emir alıyorlar. Hizbullah'ın Haseke ve Kamışlı'da ve diğer PKK'nın olduğu her bölgede Hizbullah ve türevlerinin temsilcilikleri ve bakarları var. Bu yeni bir ilişki değil. Şii milislerin bölgeye girişi, kampanya şeklinde köpürtülüyor. Reuters da bunun üstlencisi konumunda. Bu bir PKK'yı koruma kalkanı. Bence hak ettiğinin çok üzerinde değer vererek, hadiseyi olduğundan farklı göstermeyi amaçlıyor. Bugün şov yapan gruplar savaşmaya girmiyorlar. Önümüzdeki günlerde bu konuda farklı sürprizler olacağını söyleyebilirim. Bu şantaj hattı kapanacaktır. Afrin'de bir PKK yerleşkesi kalsa bile, bu bölgeyi sabote etmeyi sürdürecektir. TSK da bunun farkındadır."

#Afrin
#PKK
#Esed
6 yıl önce