|

'PKK yandaşları Afrin teslim edildi propagandası yapıyor'

TVNET ekibi TSK ve ÖSO'nun Cumartesi günü merkezini kontrol altına aldığı Afrin'deki gelişmeleri sıfır noktasından değerlendiriliyor. BİLGESAM Araştırma Koordinatörü Semi, yabancı ve terör örgütlerini destekleyen medya yayınlarındaki propagandaya dikkat çekerek "Medyada PKK/PYD'li teröristlerin kaçtığı söylenmiyor, Türkiye'ye Afrin'in teslim edildiği söyleniyor. Özellikle terör örgütleri bu şekilde propaganda yapıyor." dedi.

Yeni Şafak
22:04 - 19/03/2018 Pazartesi
Güncelleme: 22:27 - 19/03/2018 Pazartesi
Tvnet
TVNET ekibi kontrol altına alınan Afrin'deki gelişmeleri sıfır noktasında değerlendiriliyor
TVNET ekibi kontrol altına alınan Afrin'deki gelişmeleri sıfır noktasında değerlendiriliyor

TVNET ekibi TSK ve ÖSO'nun Cumartesi günü merkezini kontrol altına aldığı Afrin'deki gelişmeleri sıfır noktasından değerlendiriliyor.

TVNET Özel Yayını kapsamında Yeni Şafak Gazetesi yazarı Nedret Ersanel'in moderatörlüğündeki Akıl Odası'nda sınıra sıfır noktadan TSK ve ÖSO güçlerinin zaferiyle sonuçlanan Afrin harekatı değerlendiriliyor.

Nedret Ersanel, "Bu gelinen noktada görüyoruz ki ortaya çıkan mühimmat miktarı ve kalitesi bunların nereye geldiğinin en büyük delilidir." değerlendirmesinde bulundu.

"Harekatın kopma noktası Cinderesi bölgesini ele geçirmemizdi"

Emekli Tuğgeneral Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fahri Erenel, yaptığı değerlendirmede "TSK, dört safhalı harekatı başarıyla sonlandırmıştır. ÖSO'nun kontrol edilebilmesi önemliydi, tüm dünyanın gözleri üzerimizdeydi. Harekatın kopma noktası Cinderesi bölgesini ele geçirmemizdi." ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak Gazetesi yazarı Prof. Dr. Süleyman Seyfi Öğün ise "Türkiye'nin söyleyecekleri ve yapacakları merakla beklenir hale gelirse bölgedeki etkinliği de artacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye'nin tek odak noktası Afrin değil"

BİLGESAM Araştırma Koordinatörü ve akademisyen Ali Semin, Türkiye'nin tek odak noktasının Afrin olmadığını belirterek "Doğu Akdeniz'deki gelişmeleri de takip etmesi gerekir. Türkiye bölgede Kürtlerle savaşmıyor, terör örgütleriyle mücadele ediyor. Arap ve Batı basın kuruluşlarında durum farklı gösteriliyor. Medyada PKK/PYD'li teröristlerin kaçtığı söylenmiyor, Türkiye'ye Afrin'in teslim edildiği söyleniyor. Özellikle terör örgütleri bu şekilde propaganda yapıyor. " şeklinde konuştu.

#Zeytin Dalı Harekatı
#Afrin
#Ali Semin
#Süleyman Seyfi Öğün
#Fahri Erenel
#Nedret Ersanel
6 yıl önce