Dolar

32,4696

Euro

34,8542

Altın

2.445,88

Bist

9.881,94

PKK'lı Nurettin Demirtaş'tan 'sokağa çıkma' çağrısı

Cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş'ın 'Şiar' kod adlı kardeşi PKK’lı Nurettin Demirtaş'ın 6-8 Ekim benzeri sokak eylemleri için çağrı yaptığı ortaya çıktı. Demirtaş, PKK'ya yakın bir yayın organına, 'başarının ancak Kobani benzeri sokak eylemleri ve çatışmalar çıkarılarak sağlanacağını' söyledi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-20 19:54:47

PKK'lı Nurettin Demirtaş'tan 'sokağa çıkma' çağrısı

“Halk savaşı sokakta başlar”

HDP'nin çalışmaları ile bir yere varılamayacağını, başarının ancak Kobani benzeri sokak eylemleri ve çatışmalar çıkarılarak sağlanacağını söyleyen Demirtaş, "Legal siyasal zemine takılıp kalmamak gerekir. Legal alan yapmazsa kimse yapmaz denilemez. Legal alan sadece sokakta olamaz. Sokaktan kopuk da olamaz. Halk savaşı sokakta başlar. Faşizm sokakta yenilir" ifadesini kullandı.

Demirtaş, özellikle üniversite öğrencilerini kışkırtarak sokak eylemleri için öncü olmalarını, üniversite gençliğinin sessizliğe gömüldüğünü, eylem yapmaları çağrısında bulundu.

“Kırmızı kategori”de aranıyor

İzmir Buca Cezaevi'nde tutukluyken Türk Ceza Kanunu'ndaki yeni hükümler kapsamında 2006'da tahliye olan Demirtaş, 2007'de yapılan Demokratik Toplum Partisi (DTP) 2. Olağan Kongresinde Selma Irmak ile DTP eş genel başkanı seçildi. 2007'de askere gitmemek için sahte çürük raporu aldığı iddiasıyla tutuklanan Demirtaş, bir yıl hapis cezasına çarptırıldı, tahliyesinin ardından askere alındı. Demirtaş'ın, terhis olduktan sonra 2009'da Irak'ın kuzeyindeki Kandil'de PKK/KCK terör örgütünün dağ kadrosuna katıldığı tespit edildi. Nurettin Demirtaş'ın terör örgütü içinde, sözde PKK merkez komite üyeliği, HPG askeri konsey üyeliği, PKK eğitim komitesi üyesi, PKK kültür ve sanat komitesi üyesi ile PKK istihbarat komitesi sorumlusu olarak faaliyet yürüttüğü belirlendi. İçişleri Bakanlığı Terör Arananları Listesi'nde ‘Kırmızı Kategori'de yer alan Demirtaş'ın 'resmi belgede sahtecilik', 'silahlı terör örgütüne üye olma', 'askerlikten kurtulmak için hile yapmak' suçlarından toplam 4 aranma kaydı bulunuyor.

Haber Ara