PKK'lılarca kaçırılan Gümüşhaneli öğretmenden umut var

Tunceli Valiliği, PKK'lı teröristlerce kaçırılan Gümüşhaneli genç öğretmenin son durumu için "Öğretmenimizin şehit edildiğine dair bulgu yok" açıklaması yaptı.

PKK'lılarca kaçırılan Gümüşhaneli öğretmenden umut var

Tunceli Valiliği, PKK’lı teröristler tarafından Tunceli-Pülümür karayolunda aracı yakıldıktan sonra kaçırılan 23 yaşındaki öğretmen Necmettin Yılmaz’ın, şehit edildiğine dair bulgu ve emare bulunmadığını bildirdi. Öğretmenin yakılan ve kurşunlanan aracının fotoğrafı da ortaya çıktı. 


Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi Çİftçibaşı Köyü’nde öğretmenlik yapan 23 yaşındaki Necmettin Yılmaz, 16 Haziran günü tatil için özel aracıyla memleketi Gümüşhane’ye giderken yolu Tunceli-Pülümür karayolunun 46. kilometresinde PKK’lı teröristlerce kesildi. PKK'lı teröristler, aracı kurşunlayıp ateşe verdikten sonra öğretmen Necmettin Yılmaz’ı da kaçırdı. 

“Öğretmenimizin şehit edildiğine dair bulgu yok" 

Tunceli Valiliği yaptığı açıklamada, “16 Haziran 2017 günü Tunceli-Pülümür karayolu 46 kilometresinde 1 aracın yandığı bilgisi üzerine bölgeye itfaiye ekipleri ve güvenlik güçlerimiz intikal etmiş, yapılan ön incelemede araç içerisinde herhangi bir kişinin olmadığı, aracın tamamen yandığı ve araç sürücüsün kayıp olduğu, sonrasında yapılan araştırmalarda aracın Şanlıurfa-Siverek ilçesinde öğretmenlik yapan bir kişiye ait olduğu tespit edilmişti. Devam eden çalışmalarda şu ana kadar öğretmenimizin şehit edildiğine dair herhangi bir bulgu ve emareye rastlanılmamıştır. Kayıp olan öğretmenimizin bulunması için bölgede güvenlik güçlerimizce çalışmalar aralıksız devam etmektedir. Gelişmelerden kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir" denildi.

PKK'lılarca kaçırılan Gümüşhaneli öğretmenden umut var
 

Gümüşhane Valisi Memiş: Konunun takipçisiyiz

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, 16 Haziran'da Tunceli-Pülümür karayolunda terör örgütü tarafından yolu kesilerek aracı yakılan Gümüşhaneli öğretmen Necmettin Yılmaz'ın şehit edildiğine dair haberlere ilişkin, "Bütün çabamızla, devletin bütün imkanlarıyla öğretmen kardeşimize ulaşmanın ve netice almanın gayreti içerisindeyiz. Ümit ediyoruz kısa süre içerisinde bir netice alırız. Konuyu yakından takip ediyoruz" dedi.

Memiş, gazetecilere yaptığı açıklamada, 16 Haziran tarihinde Şanlıurfa'da görev yaparken memleketi Gümüşhane'ye gelmekte olan öğretmen Necmettin Yılmaz'ın, Tunceli'nin Pülümür ilçesinde terör örgütü tarafından aracının durdurularak kaçırıldığını hatırlattı. 

Olay gününden itibaren Tunceli Valiliği ile sürekli irtibat halinde oldukları belirten Memiş, şunları kaydetti: "Devletimizin bütün imkanlarını kullanarak kardeşimize ulaşmaya gayret ediyoruz. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ve İçişleri Bakanlığı Müsteşarımız Muhterem İnce, konuyu bizlerle birlikte yakından takip ediyor. Ben sürekli Tunceli Valimizle ve oradaki tümen komutanlığı ve jandarma alay komutamlığı ile irtibat halindeyim. İnşallah hayırlı bir netice için çaba gösteriyoruz. Bütün çabamızla, devletin bütün imkanlarıyla öğretmen kardeşimize ulaşmanın ve netice almanın gayreti içerisindeyiz. Ümit ediyoruz kısa süre içerisinde bir netice alırız. Konuyu yakından takip ediyoruz."

PKK'lılarca kaçırılan Gümüşhaneli öğretmenden umut var



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler