Görüş Bildir

PKK ve FETÖ gözaltıları!

Diyarbakır'da FETÖ/PDY ve PKK/KCK'ya yönelik kapsamlı soruşturmalar devam ediyor. Kimse Yok mu derneğine FETÖ baskını yapılırken, E Tipi ve Açık Cezaevinde ise 13 infaz memuru, PKK'dan gözaltına alındı.

PKK ve FETÖ gözaltıları!

Diyarbakır cumhuriyet başsavcılığının  FETÖ/PDY ve PKK/KCK'ya yönelik yürüttüğü kapsamlı soruşturmalar sürerken, dün gözaltı ve baskınlar gerçekleştirildi. Operasyonda E Tipi Cezaevi'nde görevli 9, Diyarbakır Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda görevli 4 olmak üzere toplam 13 infaz koruma memuru Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

HAZİNE HARİTASI

İl Emniyet Müdürlüğünce FETÖ soruşturması kapsamında Kimse Yokmu Derneğine operasyon düzenledi. 1 kişi gözaltına alınırken, firari 1 kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Aramalarda ise desteler halinde tedavülden kaldırılan kağıt 1 YTL ile krokiler ve çeşitli notlar ile define haritası bulundu.

DİYARBAKIR-Diyarbakır cumhuriyet başsavcılığının  FETÖ/PDY ve PKK/KCK'ya yönelik yürüttüğü kapsamlı soruşturmalar sürerken, dün gözaltı ve baskınlar gerçekleştirildi. E Tipi ve Açık Cezaevleri'nde görevli 13 infaz koruma memuru, PKK soruşturması kapsamında gözaltına alındı. etullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, kapatılan Kimse Yok Mu Derneğine yönelik operasyonda, Diyarbakır'da 1 kişi gözaltına alındı.

PKK/KCK SORUŞTURMASI

Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen PKK/KCK terör örgütü soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince E Tipi Kapalı Cezaevi ve Açık Cezaevi'nde görevli personellere yönelik bir operasyon düzenlendi.

CEZAEVİNDEKİ OPERASYON

Operasyonda E Tipi Cezaevi'nde görevli 9, Diyarbakır Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda görevli 4 olmak üzere toplam 13 infaz koruma memuru Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

Operasyonlarda gözaltına alınan kamu görevlileri, sağlık kontrollerinin ardından sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

KİMSE YOKMU DERNEĞİ

Buarada, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında kapatılan Kimse Yok Mu Derneğinin yöneticileri ile üyelerinin de bulunduğu 121 şüpheli hakkında gözaltı kararı alınması üzerine başlatılan çalışma sürüyor.

HAZİNE HARİTASI

Diyarbakır'da İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince bazı adreslere operasyon düzenlendi.  Operasyonda 1 kişi gözaltına alındı, firari 1 kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Polis ekiplerince operasyon yapılan adreslerde yapılan aramalarda ise desteler halinde tedavülden kaldırılan kağıt 1 YTL ile krokiler ve çeşitli notlar ile define haritası bulundu.

MARDİN'DEKİ GÖZALTI

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında Mardin merkezli Ankara, İzmir, Sivas ve Kayseri'de eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlar sonucu aralarında albay, binbaşının da bulunduğu 11 asker gözaltı alınarak Mardin'e getirildi. Mardin'de, 11 askerin sorgusu sürerken, soruşturma kapsamında aranan kişilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

MİT'TEKİ İHRAÇLAR

Buarada, Milli İstihbarat Teşkilatında, 15 Temmuz sonrasında açığa alınan 141 personelden 100'ünün soruşturması tamamlandı.

Görevlerinden uzaklaştırılan personelden, soruşturması tamamlanan 100 kişiden 87'si, 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname gereği kamu görevinden uzaklaştırıldı. Memuriyetten çıkarılan 87 kişi başka bir devlet kurumunda çalışamayacak.

İhraç edilen 87 kişinin 52'si hakkındaki sorgulama sonuçları ve delillerden oluşan dosyalar savcılığa gönderilerek bu kişiler hakkında suç duyusunda bulunuldu.

Açığa alınan 41 personel hakkındaki soruşturmanın da yakında tamamlanacağı bildirildi. MİT'te devam eden soruşturmalara bağlı olarak, FETÖ'cü yapıyla ilişkili olduğu tespit edilen 141 kişi, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası açığa alınmıştı.  Daha önce savcılığa yapılan suç duyuruları sonucu bazı MİT personeli, FETÖ bağlantıları gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi