Gazete Vatan Logo

Piyasaların etkin işleyişi için tedbirler alınıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, kurdaki dalgalanmayla ilgili olarak, "Bu geceden itibaren aksiyon planımızı uygulamaya başladık." dedi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, ekonomik saldırılara hizmet eder mahiyetteki her türlü yönlendirici haber, yazılı ve görsel yayın, operasyonel amaçlı sosyal medya hesapları ile ekonomik güvenliği tehdit içeren kişi ya da kişiler hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Piyasaların etkin işleyişi için tedbirler alınıyor

Döviz kurundaki dalgalanma ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yaptığı açıklamada "Aksiyon planlarımız hazır" demişti. Sabah saatlerinde ilgili kurumlardan peş peşe hamleler geldi.

MERKEZ BANKASI'NDAN DÖVİZ KARARLARI

İlk adımı atan kurum Merek Bankası oldu. Merkez Bankası, döviz kurlarındaki hareketlilikle ilgili kararlar aldı. Piyasalara "Paraya ihtiyaç duyulduğunda ben buradayım" mesajı verilen oldukça kapsamlı ilk açıklamanın ardından, zorunlu karşılık oranlarına ilişkin düzenlemede değişiklik yapıldığı duyuruldu. Bu kararla yaklaşık 10 milyar lira, 6 milyar dolar ve 3 milyar dolar altın cinsi likidite finansal sistemin kullanımına bırakılmış oldu. Bu hamleyle bankaların likidite yönünden rahatlaması amaçlanıyor.

SPK'DAN YALAN HABER YAPAN VE YAYANLARA UYARI

SPK, sermaye piyasalarının etkin, güvenilir ve şeffaf bir ortamda işleyişi için tüm tedbirlerin alındığını belirterek, yalan, yanlış haber ve açıklamaları yapanlar ve yayanlar hakkında her türlü yasal işlemin yerine getirileceğini duyurdu.

346 SOSYAL MEDYA HESABI İÇİN TAHKİKAT

İçişleri Bakanlığı, sosyal medyadan kurun yükselişini provoke edici algı oluşturacak şekilde 7 Ağustos itibariyle paylaşım yapan 346 sosyal medya hesabının tespit edildiğini, konu ile ilgili tahkikat başlatıldığını duyurdu. İstanbul ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılıkları da ekonomik güvenliği tehdit içeren eylemlerde bulunan kişi ya da kişiler hakkında soruşturma başlattı.

DOLAR KURU ÜZERİNDEN YAPILAN YALAN HABERLERE İNCELEME

Kişi ve özel şirketlere ait hesaplarda bulunan “dövizlerin devlet eliyle TL’ye çevrilmesi” serbest piyasanın yapı taşlarından olan dalgalı kur sisteminden vazgeçilip “dolar kurunun sabitlenmesi” gibi yalan haber yayan kişi,kuruluşlar hakkında MASAK inceleme başlattı.

İZMİR CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI DA SORUŞTURMA BAŞLATTI
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, ekonomik saldırılara hizmet eder mahiyette her türlü yönlendirici haber, yazılı ve görsel yayın, operasyonel amaçlı sosyal medya hesapları ile ekonomik güvenliği tehdit eden eylemlerde bulunan kişilerle ilgili soruşturma başlattı. Savcılık basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "izmir Cumhuriyet Başsavcılığınca ekonomik saldırılara hizmet eder mahiyette her türlü yönlendirici haber, yazılı ve görsel yayın, operasyonel amaçlı sosyal medya hesapları ile ekonomik güvenliği tehdit eden eylemlerde bulunan kişilerle ilgili soruşturma başlatılmıştır.

Haberin Devamı

Haberin Devamı