Piyasalar Rahatlığı Sevdi, Vatandaş Sıkıntıda…

  • 8.01.2021 00:00


Piyasalara yılın son 2 ayında yapılan müdahaleler sonucu piyasalar sakin seyrini devam ettiriyor.

Özellikle Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasının üst üste faiz artışının ardından ateşi düşen Dolar, Euro, Sterlin fiyatları aşağı yönlü hareketlerle devam ederken uluslararası yatırımcının tercihi Borsa İstanbul’da endeks 1525 bandına yükseldi.

Haftaya 7,30 TL’lerde başlayan Dolar ise ABD’de yaşanan Trump taraftarlarının parlamento binasına saldırmalarının da etkisiyle 7,20 TL’ye geriledi. Ardından toparlanan DOLAR 8 Ocak Cuma günü 7,33 ile başladığı güne 7,42 ile devam etti.

Önümüzdeki hafta ise dolar 7,60 TL bandını aşar ise yükselişini yukarı yönlü olarak sürdürür.

Tersi harekette ise 7,20 bandına tekrar düşebilir.

Avrupa Birliği para birimi EURO ise 9 TL bandında seyreden Euro ise 9,04 TL’lerde hareketliliğini sürdürüyor.

EURO fiyatları ise önümüzdeki hafta 9,20 ile 8,50 arasında bir seyir izler.

İngiliz para birimi Sterlin ise 10,04 TL’lerde devam ediyor. Türkiye’de en çok kullanılan yatırım aracı altının gramı ise 449 TL bandında seyrediyor. Altın fiyatları eğer altının ons fiyatı yükselmez veya düşmez ise dolara bağlı olarak yükseliş veya düşüş gösterebilir.

Yani gram altın fiyatları 445 ile 455 TL arasında seyredebilir. Yabancı yatırımcının gelmesi ile ve Merkez bankasının faiz oranlarını yılın son döneminde 2 defa artırmasının ve %17’ye çıkarmasının ardından Borsa İstanbul’a yatırımın artması ile endeksi 1525 TL’lerde seyretmektedir.

Borsaya yönelen yatırımcı ile Türk Lirası mevduata yönelen yatırımcının artması döviz fiyatlarının yükselmesini biraz olsun önlemiştir.

Merkez Bankasının aldığı kararlar sonrası biraz rahatlayan Türk Lirası, Yeni yılla birlikte gelen zamlar ile enflasyonun artması sonucu vatandaşın ekonomisine fayda sağlamamıştır.

Bazı ürünlerin fiyatları enflasyonun çok çok üzerinde yükselerek mutfaktaki yangını iyice artırmıştır.

Covid 19 salgını ile birçok insan yarım maaş alarak, birçok insan da işini kaybederek, zor günler yaşamaktadır. Yeterli destek alamayan insanlar ekonomik olarak çıkmaza girmektedirler.

Sevgili okurlarımız; bizimkisi bir yatırım tavsiyesi değildir.

Yatırımlarınızı profesyonel yatırım danışmanlıklarından aldığınız bilgilerle yapmanız yararınıza olacaktır. Hepinize sağlıklı, mutlu ve istediğiniz gibi güzel günler dilerim.


Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız