Pittsburgh Sinagogu katliamı kurbanları Pennsylvania Meclisinde anıldı

11 Eylül’den sonra ABD’de ilk defa yerel mecliste terör kurbanları anıldı.

Dünya
11 Nisan 2019 Perşembe

Pennsylvania kanun yapıcıları Pittsburgh Sinagogunda yaylım ateşi ile katledilen on bir kurbanı andı. Çarşamba günü düzenlenen anma töreninde hayatını kaybedenler için dualar okundu ve konuşmalar yapıldı.

Anma töreninin Pittsburg yönetiminin ateşli silahlar ile ilgili kısıtlayıcı bir yönetmeliği yürürlüğe koymasından bir gün sonra olması dikkat çekti.Söz konusu yeni yönetmelik teklifi birkaç hafta evvel yerel meclise sunulmuştu.Ancak yeni yönetmelik yürürlüğe girer girmez silahlanma savunucuları tarafından mahkemeye götürüldü ve dava açıldı. Dava dilekçesinde, yerel belediyenin yönetmeliğinin eyalet yasaları ile çeliştiği belirtildi.

Anma törenine katılanlar arasında, senatörler, temsilciler meclisi üyeleri ve 27 Ekim 2018’deki Etz Hayim Sinagoguna düzenlenen kanlı saldırıdan sağ kurtulanlar vardı.

Saldırı, Pennsylvania- Baldwin’den 48 yaşındaki kamyon şoförü Robert Bowers tarafından düzenlenmişti. Bowers’ın saldırı sırasında Yahudilere ölüm!” şeklinde bağırması görgü tanıklarının ifadelerinde yer aldı.

Ölüm cezasına mahkum olabilecek sanığın avukatı basına yaptığı açıklamada, savcılık ile müebbet hapis konusunda anlaşmaya varacaklarını belirtti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün