Onikişubat Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Piri Reis Kapalı Semt Pazarı, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Törene katılan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil, yaptığı konuşmada, Türkiye’nin 15 yılda önemli hizmetlere kavuştuğunu söyledi.

16 Nisan Referandumuyla da, bu hizmetlerin daha hızlı devam edebileceği bir yönetim sistemine geçileceğini belirten Milletvekili Çitil, şunları kaydetti:

"Ülkemiz, sağlıktan ulaşıma, teknolojiden sosyal ve siyasal alanlara kadar her alanda çağ atladı. Bireysel özgürlüklerde, basın özgürlüğünde, din ve vicdan hürriyetinde çok iyi noktalara geldik. Ama bu günlere kolay gelmedik. Şimdi de çok önemli bir referanduma gidiyoruz. Bu siyasetin de üzerinde, sistemi ilgilendiren bir konu. Tabi bakıyorsunuz bu yeni sisteme Avrupa karşı, Amerika karşı. Çünkü ‘Evet’ demenin ne olduğunu biliyorlar. Türkiye’nin önünün daha da açılacağını çok iyi biliyorlar. Bu sistemin ilk adımını 2007’de atmıştık. Bunu tamamlamak için, hızlı ve etkin bir sisteme geçmek gerekiyor. Dünyadaki küresel anlamdaki hıza ulaşabilmemiz için, daha hızlı karar almamız, daha dinamik bir yapıya kavuşmamız ve daha hızlı hizmet üretmemiz için bu şart. Biz 'söz de karar da milletin' diyerek takdirlerinizi bekleyeceğiz. Vereceğiniz 'Evet'lerle, Türkiye’nin önünü daha da açacaksınız. Ben hizmet kervanına bir yenisini daha ekleyen Hanefi Başkanımıza teşekkür ediyor, hepinize saygılar sunuyorum."

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ise, bugün yapımı tamamlanan Pazar yerinin açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirerek, "Gerçekten hem sizler hem de burada satış yapan esnaflarımız daha önce sokak aralarında, yağmurun altında alışveriş yapıyordunuz. Şimdi Allah’a şükür çok güzel bir Pazar yerimiz var." dedi.

Piri Reis Mahallesine bir de kapalı yüzme havuzu yaptıklarını kaydeden Mahçiçek, şunları söyledi:

"Şimdi bir de havuz yapıyoruz. Orada çocuklarımız yüzme öğrenecek. Annelerimiz için de anne çocuk havuzu var. Annelerde, çocuklarıyla burada yüzecekler, spor aletlerimizle çalışabilecekler. Tabi bunun için eğitimci arkadaşlarımız da olacak ve size refakat edecekler. Bundan böyle evlerde oturup kalmayacağız."

Program, kurdele kesimi ve vatandaşlara Pazar çantası hediye edilmesi ile son buldu.

Açılış törenine, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun, AK Parti Onikişubat Kadın Kolları Başkanı Banu Pakdil ve Dulkadiroğlu Kadın Kolları Başkanı Serdar Sarıçiçek katıldı. 

Editör: Haber Merkezi