Petrol sahasında çekilmeyen ABD, Suriye'ye 15 uzman gönderdi

Petrol sahasında çekilmeyen ABD, Suriye'ye 15 uzman gönderdi

ABD, Suriye'nin en büyük petrol sahası Ömer'de üretimi artırmak için terör örgütü YPG kontrolündeki bölgeye uzman gönderdi. Mısırlı ve Suudi Arabistanlı 15 uzman, sahada hem verimlilik analizi yapacak hem de yerel çalışanlara eğitim verecek. Deyrizor'da kaydedilen son görüntüler ise bölgedeki petrol kaynaklarının ne kadar zengin olduğunu gösterir nitelikte. Amatörce kazılan bir kuyudan litrelerce petrol fışkırdığı görülüyor.

ABD, Suriye'nin en büyük petrol sahası Ömer'de, petrol üretimini artırmak için Mısırlı ve Suudi Arabistanlı uzmanlar görevlendirdi. 

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, 13 Aralık Cuma akşam saatlerinde Deyrizor kırsalında yer alan ve terör örgütü YPG/PKK'nın kontrolünde bulunan Ömer sahasına Mısırlı ve Suudi Arabistanlı toplam 15 uzman gitti.

YEREL ÇALIŞANLARA DA EĞİTİM DESTEĞİ

Irak üzerinden ABD helikopterleriyle sahaya intikal eden mühendis ve teknisyenlerden oluşan ekibin, Suriye'nin en büyük petrol sahası Ömer'deki duruma ilişkin verimlilik analizi yapacakları öğrenildi. 

Üretimi artırmak için çalışacak ekip, yerel görevlilere eğitim de verecek.

ABD, geçen hafta sahada petrol üzerine eğitim almış kişileri çalıştıracağını duyurmuştu. 

Terör örgütü YPG/PKK tarafından işgal edilen sahada, iç savaştan önce günlük 75 bin varil civarı petrol çıkarılıyordu.

KAZMA VUR, PETROL FIŞKIRSIN

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump'ın talimatıyla petrol sahalarında nöbet tutan askerler, bölgede çatışmaya girme yetkisine de sahip.

Deyrizor'da kaydedilen son görüntüler ise bölgedeki petrol kaynaklarının ne kadar zengin olduğunu gösterir nitelikte. Amatörce kazılan bir kuyudan litrelerce petrol fışkırdığı görülüyor.

DEYRİZOR/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN