ABD Savunma Bakanı Mattis ilk kez Irak'ta: Petrol için burada değiliz

ABD Savunma Bakanı James Mattis, DEAŞ ile mücadeleyi görüşmek üzere Irak'a geldi. Mattis, "Kimsenin petrolüne el koymak için Irak'ta değiliz" dedi. Ziyaretin zamanlaması dikkat çekti.

F5HABER F5HABER
ABD Savunma Bakanı Mattis ilk kez Irak'ta: Petrol için burada değiliz

ABD Savunma Bakanı James Mattis, DEAŞ ile mücadeleyi görüşmek üzere Irak'ın başkenti Bağdat'a geldi. ABD Savunma Bakanı James Mattis'in sürpriz bir ziyaretle Irak'ın başkenti Bağdat'a geldiği belirtildi.

DİKKAT ÇEKEN ZAMANLAMA

Mattis'in Bağdat ziyaretinin, Musul'un batı yakasının terör örgütü DEAŞ'ın elinden alınması için başlatılan operasyonunun ikinci gününde gerçekleşmesi dikkati çekti.

"KİMSENİN PETROLÜNE EL KOYMAK İÇİN IRAK'TA DEĞİLİZ"

James Mattis, Bağdat seyahati öncesinde kendisine eşlik eden gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu odada bulunan herkesin, Amerika'daki herkesin kullandığı gazın parasını ödediğini düşünüyorum. Bunu gelecekte de yapmaya devam edeceğimizden eminim. Kimsenin petrolüne el koymak için Irak'ta değiliz" dedi.

İLK ZİYARET

Mattis, göreve gelmesinin ardından ilk kez Irak'ı ziyaret ediyor.

TRUMP'IN TARTIŞMALI SÖZLERİ

ABD Başkanı Donald Trump, geçen ay Merkezi Haber Alma Teşkilatı'nın (CIA) genel merkezinde yaptığı konuşmada tartışmalı ifadeler kullanarak, " Irak petrollerini biz alsaydık, IŞİD olmazdı. Irak petrollerini almak için belki yeni bir şansımız vardır" demişti.

SONRAKİ HABER