131019098
16 Nisan 2024, Salı

PETKİM SİTELER’İN GÖZ BEBEĞİ ADA KAFE

11 Ekim 2018, Perşembe 06:57

     


Aliağa’da Ada Kafe hizmet vermeye başladı. Aliağa Petkim Siteler Mevkii Site 2 deki eski muhtarlık binasında açılan kafe, Petkim Siteler’in tek kafesi olarak ilgi görüyor.

Aliağa Petkim Siteler mevkii site 2 de ki eski muhtarlık binası bir aydır kafe olarak hizmet vermekte. Ada Kafe sahibi Yeter Şirin’in girişimleriyle açılan kafe de her malzeme el emeği ile hazırlandı. Sabah 08.00 ve 22.00 saatleri arasında hizmet veren kafe, ağaçların arasında huzur ve dinginlik arayan müşterilerini bekliyor.

Hazır olan hiçbir gıda bu kafeye giremiyor

Kafeyi açarken çıkış noktasının kadınlar ve çocuklar olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Şirin, “Buranın farklı bir hikayesi var. Burası çok atıl bir eski muhtarlık binasıydı. Benim istediğimse burada bir Alaçatı havası yaratmaya çalışmaktı. Kışın insanlar benim kafemde o havayı hissetsin diye burayı böyle renkli ve farklı oluşturdum. Bu kafenin sandalyelerinin örtülerine kadar her şey benim el emeğim neticesinde ortaya çıktı. Ayrıca kafede hiçbir şey takım değil. Ben gelen müşterimin ben de uyandırdığı duyguya göre ona içimden gelen renkte ve desen de malzemelerle servis yapıyorum. Bunun yanı sıra ürünlerimin tamamını kendim yapıyorum. Dışarıdan hazır hiç bir gıda sokmuyorum kafeme. Bu kafeyi açmadan önce donanımlı bir şeften mutfakla alakalı dersler aldım. Kullandığım malzeme ve ürünler beş yıldızlı otellerde kullanılan kaliteli ürünler. Bu konuda kesinlikle taviz vermiyorum. ‘Kardelen’ diye bir ürünüm var mesela bunun orijinalini İzmir’de yapan üçüncü kişi benim. Buraya gelen müşterim hem görsellik açısından hem de sunduğum lezzetlerle de kendini bulsun bir bütünlük olsun istiyorum. Şekeri çok kullanmıyorum mesela daha çok çikolata ağırlıklı çalışıyorum. Kahvaltı da vermeye başladık burada. Kadınları kafemde dedikodudan uzaklaştırıp birleştirmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

‘Petkim’de Aliağa’nın bir parçası’

Petkim Siteler mevkiinde tek olan kafenin sahibi olan Yeter Şirin sözlerine ileriye dönük hedeflerinden bahsederek devam etti. Yeter Şirin, “İleriye dönük kafamda çok projem var. Çıkış noktam kadınlar ve çocuklar olduğu için ileride kafemde workshop çalışmaları düzenlemek istiyorum. Çocuklara ve kadınlara yönelik düzenleyeceğim bu çalışma tabi ki mutfakla alakalı olacak. Gönüllü olarak atölye çalışmaları düzenlemek istiyorum. Belli yaş grubunda ki çocuklar için özellikle motor gelişimleri ve sosyalleşmeleri açısından bu çok etkileyici bir etkinlik olacaktır. Bunun dışında Petkim’de Aliağa’nın bir parçası burayı Aliağa’nın da bir parçası olarak görüp tercih etsinler. Aliağa Petkim’den çok uzak kalmasın. Petkim Siteler sakinlik ve dinginlik arayan insanların en çok tercih etmesi gereken bir yer olmalı bence. Benim en çok istediğim şey müşterim buraya sıkıntılı gelmişse buradan mutlu bir şekilde ayrılsın. Ayrıca Petkim Genel Müdürü Anar Mammadov’a desteklerinden dolayı çok teşekkür etmek istiyorum. Bu mekanı bize tahsis etti. Burası atıl olarak da kalabilirdi.” diyerek sözlerini tamamladı.

(DERYA SÜNER) 







 
Son Eklenen Haberler