Perinçek’ten hukuka elveda!

Perinçek’ten hukuka elveda!

Perinçek’ten hukuka elveda! Ali TaşkesenVatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı “adalet'' yürüyüşüne yönelik eleştirilerinin dozunu her gün biraz daha yükseltti ve en sonunda Türkiye’de...

Ali Taşkesen

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı “adalet'' yürüyüşüne yönelik eleştirilerinin dozunu her gün biraz daha yükseltti ve en sonunda Türkiye’de “yargının son 50 yılın altın devri''ni yaşadığı iddiasına geldi.

“Yargının Altın Devri değil de ne?'' başlığı attığı iddiasını “70 bin FETÖ ve PKK mensubu''nun tutuklanmış olmasına dayandıran Perinçek bilmez mi ki, daha ilk karar 15 Haziran’da Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde çıktı. Yani, sözünü ettiği “70 bin FETÖ ve PKK mensubu'' iddiası sadece bir iddiadan ibaret! Elbette bilir! Hakkında kesinleşmiş mahkûmiyet kararı olmadıkça herkes suçsuzdur, temel hukuk karinesini yok sayan Perinçek’in yönettiği bir Türkiye düşünemiyoruz!

KENAN EVREN'DEN ADALET ARAMAK!
TİKP Genel Başkanı olarak tutuklandığında, ABD’nin “our boys'' (bizim oğlanlar) dediği Kenan Evren’e bir şikâyet dilekçesi gönderen Perinçek, darbecibaşı’na “Hz. Ömer’in adaleti''ni anımsatarak, kendisi ve tutuklu parti üyelerinin salıverilmelerini istiyordu. Çünkü, Perinçek “fikirleri iktidarda, kendileri içerde'' olarak, büyük bir haksızlıkla karşı karşıya olduklarını düşünüyordu!

Perinçek’in aksine, emirleri altına aldıkları Türkiye’de yargının adaletinden zerre şüphe duymayan darbeciler, elbette kendisine olumlu bir cevap vermediler! Çünkü, her iktidar kendi adaletini kutsar! Bir iktidarın kendi adaletinden şüphe duyması, onun iktidarının sonu anlamına gelir! Perinçek şimdi de, ''80’deki gibi, fiilen olmasa da, fikirlerinin iktidarda olduğunu mu düşünüyor, bilemeyiz!

Ancak, biz değinmeden geçmeyelim. Hz. Ömer gerçekten de, İslâm halifeleri içerisinde “adalet'' kavramı ile özdeşleşmiş bir halifedir. O kadar ki, İbn Sa’ad’ın aktardığı “Fırat kıyısında bir deve helak olsa, Allah bunu Ömer’den sorar diye korkarım'' sözü Hz. Ömer hakkında ilk akla gelen tümcedir.

Aynı şekilde, 'Doğuştan Günümüze Büyük İslam Tarihi' adlı kitapta da, Hz. Ömer’in bir hutbesinde, halk ile yöneticiler arasındaki çelişmelere ilişkin şöyle seslendiği aktarılır: “Ey insanlar! Sizi yönetmek üzere tayin ettiğim bir memurdan cefa görürseniz, hemen bana bildirin. Allah’a yemin ederim ki, öyle bir yöneticiden kesinlikle hakkınızı alır ve kısas uygularım.''

FETÖ İLE MÜCADELEDE 'ADALET'
Aslında, CHP Genel Başkanı “adalet'' için yürürken, bu talebin FETÖ ile sağlıklı mücadele edebilmek için de gerekli olduğunu belirtmek gerek. Çünkü, adalet olmazsa, FETÖ mensuplarının mahkûmiyetleri de söz konusu olmayacaktır. Daha şimdiden, hem de iktidar çevrelerinden yargının sulandırıldığı şikâyetleri gelmeye başlamıştır.

Perinçek, “adalet'' talebinin önüne, “ama, bakın 70 bin FETÖ ve PKK mensubu tutuklandı'' gerekçesi ile çıkarken, aslında hukuktaki hataları, yanlış kararları da mazur görmemizi veya en azından göz önüne çıkarmamamızı istiyor.

Bir hukuk doktoru, “yargıda olur böyle şeyler, görmeyelim, bunun için yürümeye değmez, düşmana koz veriyoruz'' dediği anda, köprünün üzerinde suçsuz askerlerin vahşice hırpalanması ve katledilmesini de, akademisyenler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın haksız işlerinden atılmasını da ve daha binlerce hukuksuz uygulamayı da sineye çekmemizi talep ediyor! Hem de, “adalet'' talebiyle FETÖ ve PKK’nin güçleneceğini iddia ederek!

ADALET, EŞİTLİĞİN İKİZ KARDEŞİDİR!
Dünyada “adalet'' talebiyle meydanlara çıkan halka, Perinçek’in argümanları ile soldan karşı çıkılan başka bir olay var mıdır, bilemiyorum. Ancak, Perinçek’in insanlık tarihini ilerleten tüm toplumsal hareketlerin ilk talebinin “adalet'' olduğunu bilmemesi mümkün değil. Çünkü adalet, eşitliğin ikiz kardeşidir.

“Cumhuriyet'' kavramının temel ilkesi hukukta eşitliktir, bunu kimsenin unutmaması gerekir. Özellikle de, bir hukuk doktorunun! Hukukta eşitlik, adalet kavramının özüdür. Hukukta eşitlik yoksa, cumhuriyet de yoktur!

Bugün toplumun karşı karşıya kaldığı hiçbir alan yok ki, hukukun iflasına tanık olmayalım. Toplumsal histeriye dönüşen cinsel içerikli saldırılar, trafik terörü, ölümlü ve yaralamalı saldırılardan tutun, düşünce özgürlüğü alanlarına kadar yargı sistemi iflas etmiş durumdadır. Yargı, yargıcın iyi niyetinden bağımsız olarak, işlevsizleştirilmiştir.

Artık, neredeyse sadece verilen emirlerin uygulanmasına indirgenmiş bir yargı için hukuk doktoru Perinçek’in “yargının altın devri'' tanımlaması da, bu yönüyle tarihe bir ibret belgesi olarak kalacaktır.

"Perinçek’ten hukuka elveda!" haberi, 22 Haziran 2017 tarihinde yazılmıştır. 22 Haziran 2017 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kritik kategorisi altında bulunan Perinçek’ten hukuka elveda! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Perinçek’ten hukuka elveda! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kritik konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:01 Trump'ın yargılandığı mahkeme önünde bir kişi kendini yaktı!
  2. 22:53 Fenerbahçe'nin Avrupa'dan elde ettiği gelir açıklandı!
  3. 22:49 Türkiye pazarı için özel olarak geliştirilen Tesla Model Y'nin satış fiyatı netleşti!
  4. 22:15 Gazze'deki Çatışmalar Çevre ve Sağlık Felaketine Yol Açıyor: BM Uyarısı
  5. 22:14 Kulüpler Birliği, TFF'ye seçim için bir çağrıda bulundu!
  6. 22:14 Beşiktaş, ligdeki beş maçlık galibiyet hasretine son verdi
  7. 22:11 Beşiktaş, MKE Ankaragücü'nü 2-0 Mağlup Ederek Galibiyet Hasretine Son Verdi
  8. 22:06 Okul müdürünü tacizle suçlayan lise öğrencilerinin şikayetleri sonucunda müdür tutuklandı
  9. 22:06 İstenmeyen tüylerden acısız nasıl kurtulunur?
  10. 22:05 Teknik direktör değişikliklerinin Beşiktaş'a fayda sağladığı görülüyor
  11. 22:02 Evde uygulayacağınız bu yöntemle herkes dişlerinizin beyazlık sırrını soracak!
  12. 21:56 Tokat'taki depremin yol açtığı hasarın detayları kamuoyuna sunuldu
  13. 21:56 Hamas, Blinken'ı İsrail'in yanında olmakla suçladı
  14. 21:44 Kızartma yapmadan önce yağa bir parça ekmek koyun
  15. 21:43 Koç Holding, Romanya'daki Ford Otosan Fabrikasında Seri Üretime Geçti!
  16. 21:37 Bakan İbrahim Yumaklı duyurdu: Ödemeler hesaplara yatırılıyor
  17. 21:36 ABD Dışişleri Bakanı Blinken açıkladı: “Refah’ta askeri operasyonlar desteklemediğimiz bir şey”
  18. 21:33 Pamuklu nevresimler nasıl düzgün şekilde yıkanır?
  19. 21:13 Galatasaray'ın hedefi 60 milyon avro
  20. 20:53 Hızlı Uyumanın Sırları: Sadece Birkaç Dakikada Uykuya Dalmanın Yolları!
ABC Kritik Haberleri