MENÜ

Pereira doğruyu buldu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Celtic Park’ta Celtic karşısında 2-0’dan gelip beraberliği yakalamak gerçekten kolay bir iş değil. Fenerbahçe bunu, Pereira’nın doğru hamleleriyle başardı. Bu konuda Portekizli teknik adamı tebrik etmek gerek. Ancak işin bir de diğer boyutu var.

Fenerbahçe gibi bir takımın, kendisinden seviye olarak çok altta kalan rakiplerden bu kadar kolay gol yemesi büyük bir sorun. Ambrose’nin büyük hatasıyla Fernandao’nun farkı 1’e indiren golüne kadar da Sarı- Lacivertliler’in bırakın pozisyonu, neredeyse şutu bile yok. Üstelik Mehmet Topal-Meireles- Ozan Tufan üçlüsünden oluşan orta sahayla durumun böyle olacağı da gün gibi ortadaydı. Çünkü haftalardır bu oyuncularla pozisyon üretmekte zorlanıyor Fenerbahçe.

Galibiyet gelebilirdi

Vitor Pereira’nın Fernandao ve Diego Ribas değişiklikleri tam zamanında geldi. Bu değişikliklerden sonra Sarı-Lacivertliler oyuna dengeyi de, skora eşitliği de getirdi. 2-0’dan 2-2 büyük başarı ama Fenerbahçe maçı kazanabilirdi de. Celtic’in savunmadaki ikilisi Boyata ve Ambrose, en az Kjaer-Alves ikilisi kadar kötü ve hata yapmaya meyilli. Ambrose ilk golde güzel bir ikram yaptı. Eğer bu oyuncuların üzerine biraz daha baskı uygulansaydı, galibiyet de gelebilirdi.

Her şeye rağmen 3-1’lik Molde yenilgisinden sonra bu deplasmandan, hem de 2 gol geriden gelip 1 puan almak Sarı- Lacivertliler için iyi bir sonuç oldu.

Maçtan dakikalar

3. dakikada Lustig sağ kanattan ortaladı. Ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Forrest şutunu çekti ancak yandan dışarı gitti.
28. dakikada Commons, sağ taraftan korneri kullandı. Arka direkte Griffiths vurdu, Fabiano müthiş bir kurtarış yaptı. Ancak dönen topu bir kez daha Griffiths tamamladı ve Celtic öne geçti: 1-0.
32. dakikada James Forrest sol kanattan çalımlarla ilerledi ve ortaladı. Ceza sahasında bomboş durumdaki Commons gelişine vurarak Fabiano’yu avladı: 2-0.
43. dakikada Ambrose’nin kalecisine kafayla attığı geri pas kısa düştü. Topu takip eden Fernandao düzgün bir vuruşla farkı 1’e indirdi: 2-1.
48. dakikada Nani’nin sol kanattan kullandığı kornere, Fernandao ön direkte iyi yükselerek kafa vuruşunu yaptı ve skora dengeyi getirdi: 2-2.
52. dakikada Meireles’in savunmanın arkasına attığı uzun topta, Fernandao iki oyuncu arasında kalesini terk eden Gordon’un üzerinde aşrttı ama top dışarı gitti.
59. dakikada Nani soldan korneri kullandı. Ceza sahasında oluşan karambolden sonra Van Persie kafayı vurdu ama top üst ağlarda kaldı.
60. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Diego, sert ve düzgün bir vuruş yaptı, Craig Gordon ayaklarıyla kurtardı.
69. dakikada Forrest’in sol çaprazdan ceza sahasına girmeden yaptığı vuruş kaleci Fabiano’da kaldı.
71. dakikada Griffiths uzaktan köşeye sert vurdu, Fabiano müthiş bir kurtarış yaptı.

YORUM YAZ