• BIST 9524.59
  • Altın 2490.695
  • Dolar 32.5745
  • Euro 34.6794
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Pendik Çarşı Camii’nin dış cephesi yenilendi

Pendik Çarşı Camii’nin dış cephesi yenilendi
Bakıma ve onarıma ihtiyacı olan Pendik Çarşı Camii’nin dış cephesini tarihi dokusuna uygun bir şekilde yeniledi

.Pendik İlçe Merkezinde bulunan Çarşı Camisi’nin dış cephesi tarihi dokuya uygun bir şekilde yenilendi. Pendik Çarşı Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği İdare heyeti tarafından gerçekleşen dış cephe restorasyon çalışmaları sona erdi.

Dernek yönetimi,  Pendik'in cemaati en fazla olan camisiyle ilgili önce deprem riski olup olmadığını tespit etmek için dayanıklılık ölçümü yaptırdıklarını ve %71 sağlam raporu verildiğini bunun üzerine dış cephe çalışmalarını gerçekleştirdiklerini ifade ettiler.

dsc_0003-023.jpg

Dernek İdare Heyeti konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Camimizin dış cephesini özüne uygun özel taş malzemesi ile kapladık. Kaliteli işçilik ve kaliteli malzeme kullanmaktan kaçınmadık. Yeni görüntüyle aslına uygun bir süliet oluşturuldu. Ayrıca camimizin birçok bölümünde kamera sistemi yerleştirdik. Şimdi sıra camimizin halılarını yenilemeye geldi." diye konuştular.

dsc_0005-019.jpg

Pendik Çarşı Camii Dernek Yönetimi Çarşı Camisine yapılan diğer hizmetlerle ilgili şunları söylediler; "Merkezde bulunan çarşı Camimiz  ilçemizin aynasıdır sloganından hareketle bir çok çalışmaya imza attık. Bakım, onarım ve yenileme çalışmalarıyla desteklediğimiz ibadethanemizin bahçesine modern bir çay ocağı oluşturduk.  Camimize sürekli hijyen desteği vermenin yanı sıra düzenli olarak temizliğini yaptırmaktayız.

dsc_0025-014.jpg

Çarşı Camimizin gerekli İhtiyaç ve eksikliklerini giderdik gideriyoruz. Onlarca yıllık geçmişiyle, güzelliğiyle ve ihtişamıyla Çarşı Camimiz çok kıymetli. Biz de çalışmalarımızı bu kıymeti bilerek ve bu mirasa sahip çıkarak yürütmeye gayret ediyoruz. Etmeye de devam edeceğiz." ifadesinde bulundular.

Haber:Yaşar ŞİMŞEK

ÇARŞI CAMİİ ESKİ GÖRÜNÜM

cropi.php.jpg

k_yasinylnz_carsi_c.jpg

proje-1.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113