MENÜ

Penaltı yok, Q17 atılmalıydı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

14. dakikada Quaresma, yandan ceza alanına girmek isterken Ziya’nın sert hareketiyle yerde kaldı. Pozisyon ceza alanının dışında. Net faul olması gerekirken devam ettirdi. Bu pozisyonun etkisinde kalan Göçek, Quaresma’nın Ziya’nın yaralayıcı şekilde tendonuna basmasına kart gösteremedi. Yine aynı Quaresma yardımcı hakeme, eliyle yaptığı tepkiye ve gözlük işaretini de cezalandıramadı.

Yani ilk devre Quaresma oyundan ihraç edilmeliydi. Penaltı pozisyonuna gelecek olursak Atiba topu önüne aldığı an, ceza alanında arkasındaki Adem Koçak’ın ne eliyle ne de ayağıyla bir müdahelesi olmadı. Atiba, kontrolünü kaybedince kendini öne doğru bıraktı. Yani penaltı ağır karar oldu.

Göçek’in maç içerisinde verdiği en doğru karar 50. dakikada Rhodolfo’nun Aatif’a ceza alanı içerisinde yaptığı müdahaleydi. Pozisyonu devam ettirerek doğru karar verdi. 90+5’te İsmail Köybaşı’nın İbrahim Akın’a ceza alanı içerisindeki hareketi net penaltıydı. Sonuçta Sivas’ın penaltısını vermedi, Beşiktaş’ın olmayan penaltısını verdi.

YORUM YAZ