Pazarcık İlçe Müftülüğü tarafından Pazarcık Cevizaltı Düğün salonunda düzenlenen ve sunuculuğunu İlçe Vaizi Ahmet BARAN ile İmam hatip Hıfzullah SOLMAZ’ın yaptığı “Hz. Peygamber ve Aile” ana temalı Mevlidi Nebi Haftası programı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Kur’an-ı Kerim’i Güzel okuma Birincisi Hafız Mustafa Avni ÇELİK ile Hafız Bekir KURT okudukları Kur’an-ı Kerim tilavetiyle gönülleri mest ettiler. 2019 yılı Mevlid-i Nebi sinevizyon gösterisi yapıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan, İlçe Müftüsü Ahmet Sevinç, Konuşmasına katılımcıları selamlayarak ve teşekkürlerini ileterek başladı. Müftü Sevinç konuşmasında şunları söyledi: “.Yıllardır Peygamber sevgisi etrafında toplumumuzu bütünleştirmek amacıyla kutlana gelen Mevlid-i Nebi Haftası için Diyanet İşleri Başkanlığı her yıl bir ana tema belirlemektedir. Bu bağlamda Diyanet İşleri Başkanlığımız son yıllarda toplumun acil ihtiyaç duyduğu bir konuyu gündeme taşıyıp, onu Kur'an ve Sünnet çerçevesinde topluma yansıtmaktadır. Bu yıl da “Hz. Peygamber ve Aile” temasını gündeme taşımıştır. Diyanet İşleri Başkanlığımız 2019 yılı Mevlid-i Nebi Haftası ana temasını “Hz. Peygamber ve Aile “ olarak belirledi. Sizler Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'i anlamaya ve anmaya geldiniz. Bizlerin Rahmet Peygamberi Hz. Muhammed'i anlatmaya ne gücü yeter ne de kelimeler yeter.

Konuşmasını Müftü Sevinç şöyle sürdürdü; Peygamber Efendimizin iyi bir öğretmen, iyi bir yönetici, iyi bir baba ve iyi bir evlat olduğunu belirtti. Rahmet Peygamberinin mesajlarını hayatına taşıyan kişi kavga etmez, küsmez, ayrılmaz, kin gütmez, aldatmaz, kadına el kaldırmaz, çocuğuna el kaldırmaz, komşusuna dil uzatmaz. Rahmet peygamberini seven birbirine sımsıkı sarılır. Peygamberimiz buyuruyor ki birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olmazsınız. Birbirimizi sevmek zorundayız. İnşallah bu gece, birbirimizi sevmeye, birbirimizi anlamaya vesile olur. Ben bu geceden feyz almanızı temenni ediyorum." diye konuşmasını tamamladı.

Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan konuşmasında birlik ve beraberliğe, peygamberimizin sünnetine sımsıkı sarılmaya ve onun özlü mesajlarının insanlığın huzuru için hayatın merkezine alınarak uygulanmasına bugün insanlık her zamankinden daha fazla muhtaçtır. İnsanlık problemlilerine çözümü Kuranda ve sünnete aramalıdır. Başkan YıILMAZCAN, Peygamber sevgisi etrafında toplumu bütünleştirmek amacıyla kutlamaların yapıldığı belirtti. Konuşmasını Başkan Yılmazcan şöyle tamamladı: Âlemlerin Rabbi olan Yüce Allah'ın engin rahmet ve bereketi üzerinize olsun. Mevla'mız tüm dualarınızı kabul eylesin. Mevlid- Nebi Haftamız hayırlı ve bereketli olsun, İnşallah Kutlu Nebi’nin ( s.a.v ) örnek mesajlarının anlaşılmasına vesile olsun

Selamlama Konuşması yapan Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç Kahramanmaraş'ta göreve başladığım günden bu yana Pazarcık İlçemizde yapılan Mevlid-i Nebi Programlarına katılıyorum. Bu programlarda burada gördüğüm birliktelik dünyaya örnektir. Yaşadığımız Dünyada çok sıkıntılar vardır. Sıkıntıları ortadan kaldırmak için birbirimizi sevmeliyiz.. Allah insanları içinde bulunduğumuz zulümden, kötü günlerden bu güzellikler sayesinde inşallah en kısa zamanda kurtaracaktır.”

Programa Katılan Kahramanmaraş Milletvekili Sayın İmran Kılıç; O¸ âlemlere rahmet olandır. O ki¸ Allah'ın sevgilisidir diyerek konuşmasında Peygamber Sevgisine vurgu yaptı.

Kahramanmaraş'ta O İlçede Tüm Mahallelerde Su Kesintisi Yaşanacak! Kahramanmaraş'ta O İlçede Tüm Mahallelerde Su Kesintisi Yaşanacak!

Program Panel Programı ile devam etti. Gaziantep İl Müftüsü Ahmet ÇELİK, Şahinbey Müftüsü Mahmut ARCAKLIOĞLU, Şehitkamil Müftüsü Feyyaz İDİN Hz.Peyamber Ve Aile temalı panel programında Aile Konusunu Kuran ve Sünnetin Işığında işleyerek örnekler verdiler.

Müftü Ahmet Sevinç Protokole gül takdim etti. İlçe Müftüsü Ahmet Sevinç’in protokola ve katılımcılara gül takdiminin ardından Program Mevlidi Nebi haftası dolayısıyla yapılan yarışmalarda dereceye girenlere Kaymakam Dr. Adil NAS, Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim YILMAZCAN tarafından hediye takdiminde bulunuldu.

Programa Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal ile İmran KILIÇ, Pazarcık Kaymakamı Dr. Adil NAS, Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim YILMAZCAN, Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal SÜRGEÇ, Gaziantep İl Müftüsü Ahmet ÇELİK, Şahinbey Müftüsü Mahmut ARCAKLIOĞLU, Şehitkamil Müftüsü Feyyaz İDİN, Dulkadiroğlu Müftüsü Davut POLAT, Türkoğlu Müftüsü Abdullah Rençber, Kahramanmaraş Diyanet Sen Şube başkanı Şevket Bozdoğan, Şehit Ve Gazi aileleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Daire amirleri, Kahramanmaraş’tan gelen misafirler ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

HABER-KAMERA: HACI ALİ GÜNEÇIKAN

Editör: TE Bilişim