1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da Kent Konseyi için ilk adım
Pazar'da Kent Konseyi için ilk adım

Pazar'da Kent Konseyi için ilk adım

Pazar ilçesinde kent konseyi kurulması amacıyla Ticaret ve Sanayi Odasında bir toplantı düzenlendi.

A+A-

Kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeye çalışan kurumsal bir yapı olarak öne çıkan kent konseyinin Pazar ilçesinde de kurulması amacıyla çalışma başlatıldı.

kons1-002.jpg

Pazar Kaymakamı Ayhan Terzi, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri ile siyasi parti başkanlarının katılımıyla Pazar Ticaret ve Sanayi Odasında istişare toplantısı düzenlendi.

neset2.jpg

Açılış konuşmasını yapan Pazar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Neşet Çakır, kurulması planlanan kent konseyinin ilçede çalışma takvimine önemli bir katkı sunacağını ifade ederek, “Bugün burada ilk adımı atarak kent konseyinin kurulumu için fikir alışverişinde bulunmak amacıyla bir araya geldik. Bir sonraki toplantımızı Pazar Belediyesinde yapacağız.” dedi.

neset1.jpg

Başkan Çakır Pazar’daki çalışmalar noktasında da bilgilendirmelerde bulunarak, “İlçemizde bir hemşehrimiz deniz içinde sosyal tesis kurmak için bizlere başvurdu. Konuyu ilçemizin ileri gelenleriyle de istişare ettik. Bu konuları da değerlendirmemize alalım” diye konuştu.

kaym2-012.jpg

Pazar Kaymakam Terzi de kent konseyi konusunda ortak bir konsensüs sağlandığını gördüğünü ifade ederek, çalışmaların belli bir takvim içinde yürütülerek sonuca varılabileceğini söyledi.

kons4-002.jpg

Kaymakam Terzi, Pazar Eğitim Vakfı’nın çalışmalarından da bahsederek, bu konuda da duyarlılık beklediklerini sözlerine ekledi. 

kons3-002.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
26 Yorum