25 Nisan 2024 Perşembe

PAZAR YERLERİNE GİDECEKLER DİKKAT

PAZAR YERLERİNE GİDECEKLER DİKKAT

Isparta

Isparta İl Hıfzıssıhha Kurulu 02.04.2020 Perşembe günü saat 10.00’da Vali Ömer SEYMENOĞLU başkanlığında toplandı.

Birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de insan hayatı açısından son derece tehlikeli olan yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle tüm Dünya’da can kaybı ve vaka sayısı artmaya devam etmektedir.

Dünya sağlık örgütü tarafından “pandemi” ilan edilen Koronavirüs (Covid-19) salgınından kaynaklanan olumsuzlukların önlenmesi gerekmektedir.

Bu kapsamda:

1- Pazar yerlerinin veya Pazar kurulacak alanların (cadde/sokak/meydan) aşağıda belirtilen şekilde faaliyetlerini yürütmesine;

a) Pazarın toplanacağı gün pazar yeri/alanlarına kontrollü giriş, çıkışları sağlamak için belirlenen giriş ve çıkışlar haricinde diğer tüm alanların demir bariyer ve benzeri araç-gereç ile kapatılarak, kontrolsüz giriş-çıkışlar engellenmelidir.

b) Pazar yeri/alanına giriş ve çıkışlar mümkün ise aynı yerden yapılmamalıdır. Aynı yerden yapılması zorunlu ise aynı noktada vatandaşların karşı karşıya gelerek yoğunluk oluşturmaması için giriş/çıkış için ayrı koridorlar oluşturulmalıdır.

c) Pazar yerleri/alanında sergi, tezgah ve/veya tahtalar araları en az 3 metre olacak şekilde yerleştirilmelidir.

ç) Pazar yeri/alanına içerdeki esnaf sayısının en fazla 2 katı vatandaş alınmalıdır.

d) Pazar yeri/alanı içerisinden vatandaş çıktıktan sonra içeriye vatandaş alınarak içeride sürekli aynı sayıda vatandaşın bulunması sağlanmalıdır.

e) Bu amaçla pazar giriş noktaları oluşturulmalı; bu noktalarda bekleyecek vatandaşların beklemesi için bir koridor oluşturulmalı ve koridorda bekleyen vatandaşlar arasında en az 2 metre mesafe bırakılmalıdır.

f) Pazarlarda akşamüstü yoğunluk oluşmasının engellenmesi için vatandaşlarımızın akşam saatlerini beklemeden alış verişlerini yapmaları sağlanmalıdır. Bu dönemin özel bir dönem olduğu belirtilerek, pazarların sabah saatlerinden itibaren açık olduğu hususu belediye merkezi yayın sistemleri, camiler ve kolluk araçlarından sürekli anons edilmelidir.

Yukarıda alınan kararların ivedilikle planlanmasına/uygulanmasına, tüm kolluk ve belediye zabıtası birimleri ile ilgili kurum ve kuruluşlarımız tarafından konunun takip edilerek uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesine,

Alınan bu kararın bilgi için Valilik Makamına; gereği için Belediye Başkanlığına, tüm Kaymakamlıklara ve İlçe Belediye Başkanlıkları ile ilgili kurum ve kuruluşlara gönderilmesine oybirliği ile karar verilmiştir. 02.04.2020

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Bilinç

04 Nisan 2020 Cumartesi 11:30

Semt pazarları yasaklanmadıkça, bu virüs Isparta'mızda yayılır. Manava gidiver yahu, 10 tl fazla çıkar cebinden. Yok illa gidecek. 65 yaş üstü pazarda hep. Denetim biraz.

erc

03 Nisan 2020 Cuma 13:23

Halk pazaryerlerinde satıcılar eldivenli fakat aynı anda hem ürün tartıyor arkasından para alıp veriyor. Paraların yüzeylerinde mikrop olma olasılığı olduğundan ürünü tartan ayrı, parayı alıp veren ayrı kişilerce yapılması doğru olmazmı.

ercan

03 Nisan 2020 Cuma 13:21

Halk pazaryerlerinde satıcılar eldivenli fakat aynı anda hem ürün tartıyor arkasından para alıp veriyor. Paraların yüzeylerinde mikrop olma olasılığı olduğundan ürünü tartan ayrı, parayı alıp veren ayrı kişilerce yapılması doğru olmazmı.

Veysel

03 Nisan 2020 Cuma 13:16

Bana kalırsa pazar yerlerini tamamen kapatılsın.Hangi devir yaşıyoruz.Pazar yeri 30 sene önce idi,şuan gerek yok.Hem sokağı işgal ediyorlar.

VATANDAŞ

03 Nisan 2020 Cuma 12:45

Pazarı geçtim. Bu torosgaz ın iş güzarlığı nedir? Kıyas fatura kesilecek diye yazı çıktı ama adamlar bugün geldi fatura kesti. Şu günlerde bile ayın 15 ine ertelememek için direniyorlar. Pes. Elimde olsa Doğal Gaz tüm abonoliklerimi sonlandıracağım. Ama devlet bu açgözlülere mecbur etti.

Anadolu

03 Nisan 2020 Cuma 12:36

Sayın Valim bir de şu perşembe ve cuma günleri kampanya yapan mağaza zincirlerine bir çözüm bulsanız şu zamanda kampanya günü düzenlemek doğrumu?Bu sabah işim gereği B... mağazasının iki şubesinin önünden geçtim kapıda bekleyen en az 25-30 kişi vardı kapı açılınca bütün millet içeri akın etti.Hiç kimse virüs falan dinlemiyor

vatandaş 32

03 Nisan 2020 Cuma 12:15

1 dönem uygulanan tanzim satışlar başlasın. belirlenen bölgelere manav tarzı açılacak geçici tanzim satış yerleri ile kalabalık 1 nebze olsa azaltılır

duyarlı vatandaş

03 Nisan 2020 Cuma 11:54

pazara cıktım portakal alacaktım pazarcı elindeki eldivenle kasadaki paraları sayıyordu potakal alabilirmiyim dedim siz dokunmayın ben verecegim dedi bendealmadım akşamakadar aynı eldivenle vem portakal koyuyor hem para alıyor nerede hijjen anlamadım parayı alan başka portakalı veren ayrı olması lazım

Ispartalıyım

03 Nisan 2020 Cuma 11:43

Fiyatları kontrol edin ,fırsatçılara aman vermeyin ,bu durumu lehine çevirmek isteyen esnafa gereken cezayı verin ,gerekli yerlere maske ve naylon eldiven koyun sanki pazarcıların eldivenleri temiz miş gibi muamele yapmayın her alışverişte eldivenlerini antiseptiğe batırmalarını sağlayın uygulatın derim

soygun var!

03 Nisan 2020 Cuma 11:30

faturalar geçmiş 2 yılın ortalamasına göre düzenlenecekmiş, ben yeni kiracıyım bana ne benden önceki 2 yıldan! benden öncekinin faturaları uçmuşsa niye benim faturama aksedecek bu oran??? bu ne çeşit bir soygundur! sayaç yazıcılara ödeyeceğiniz para cebinizde kalacak zaten!

olması gereken

03 Nisan 2020 Cuma 11:12

satıcılar dahil, müşteriler dahil pazaryerinde herkes maske takmalı! yıkanabilecek yiyecek var, yıkanamayacak yiyecek var, yiyeceklerin virüs bulaşığından korunması için alıcı-satıcı herkes maskeli olmalı! çünkü herkes potansiyel bulaştırıcı!

vatandaş

03 Nisan 2020 Cuma 11:03

pazarcılar etrafını temiz tutsunlar kasalarda kalan yaprak ve çürük atıkları bir poşete toplasınlar yere atmasınlar pazarcılar temiz olduğu belli olsun

VALİ BEY ACİL ACİL ACİL

03 Nisan 2020 Cuma 10:24

Sayın valim çiğ köfteciler virüs yayma merkezi gibi çok kötü

Siyah Sancak

03 Nisan 2020 Cuma 09:11

Pazarcılar eldiven takıyor ama aynı eldiveni akşama kadar kullanıyor. O eldivenler hijyen değil mikrop barındırıyor. her şey göstermelik.

Vatandaş

03 Nisan 2020 Cuma 01:36

Isparta Türkiye de ilk 10 a girmiş. Daha önemli tedbirler neden alınmıyor. Pazar yerleri olabildiğince dolu. Kimse uymuyor, neden yasaklamıyorsunuz

Domates biber patlıcân?

03 Nisan 2020 Cuma 00:24

Bu dönem sebze meyve satanlar seyyar satıcılar olarak mahallelerde sebze meyve satsa, millet özellikle yaşlılar evlerinin önünden direk alsa sebze meyvelerini böylece pazarlara yığılma olmasa! Fiyatlarıda yetkililer denetlese!

Pazarcı

03 Nisan 2020 Cuma 00:16

Pazar tezgahlari arasi hic bir zaman 3 metre olmadi yapmiyorlar kimse bu kurala uymuyo millet menfaatci cebini dusunuyor

Ispartalı

03 Nisan 2020 Cuma 00:05

Çıkın bir bakın Pazar’lara bu önlemlerin kaçı uygulanıyor ve kim bunu denetliyor ben henüz görmedim

Feti

02 Nisan 2020 Perşembe 22:31

268 vakadan sonra

karaagac pazari

02 Nisan 2020 Perşembe 22:11

Pazarda yogunluk oldugu esnada kontrollu gecisin oldugu bölümde birikme olma ihtimali üzerinde düsünülmeli.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR