Gündem

Patronuna Pinti Dediği İçin Kıdem Tazminatı Alamadan İşten Atıldı

Çalıştığı iş yerinden iş sözleşmesinin haksız olarak feshedildiğini ifade eden işçi 2. İş Mahkemesine müracaat ederek kıdem ve ihbar tazminatları ile fazla çalışma, haftalık tatil, yıllık izin ve genel tatil ücret alacakları talebinde bulundu.

İHA’nın haberine göre; Mahkemede savunmasını tamamlayan davalı işveren ise davacının iş yerinde kullanımı yasak olmasına rağmen gizli oturumlar açarak yazdığı e- maillerde şirket sahibi hakkında “cimri ve pinti” gibi ifadeler kullanması nedeniyle mahkeme tarafından alınan kararla beraber yapılan cezanın yargılaması sonucunda beraat ettiğine dikkat çekerek davacıya tazminat ödemesi gerektiğini hükmetti.

Söz konusu karar davalı tarafından temyiz edildi.

Diğer yandan Yargıtay 9. Hukuk Dairesi emsal niteliğinde bir karara imza attı ve karar içerisinde ise;

Davacı tarafından davalı şirketin sahibine ‘cimri, pinti’ gibi hakaret içeren e-mail kayıtları nedeniyle davacının iş akdinin işverence feshinin haklı olduğu anlaşılmaktadır.

Davacı hakkında görülen ceza yargılanmasında verilen beraat kararının hukuk hakimini bağlamayacağı gözetilmeden, kıdem ve ihbar tazminatı taleplerinin reddi yerine kabulü hatalıdır. Temyiz olunan kararın oy birliği ile karar verilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

Kamupersoneli.net I ANKARA

Bir Yorum