Atatürk Havalimanı dış hatlarda yaşanan saldırıda, yolcuların içerisinde koşarak çevreye ateş eden bir terörist, polis tarafından vurularak öldürüldü.

Silah sesleriyle birlikte kaçan vatandaşları gören Polis Memuru Yunus D., üzerine doğru gelen saldırganı vurmak için bankoların arasında mevzi aldı. Çığlıklar arasında çevresinden geçenleri takip eden Yunus D., teröristi gördüğü anda ateş etmeye başladı. Yunus D., önce teröristi bacağından vurdu. Daha sonra ise karın boşluğundan ve kolundan yaraladı. Tabancasındaki mermileri saldırganı yere indirmek için kullanan Yunus D., saldırganın başına giderek hareketsiz kalmasını istedi. Yunus D., çevredekilerin uzaklaşması için bağırırken, saldırganın üzerinde bomba olduğunu fark etti. Bunun üzerine polis memuru koşarak uzaklaşırken, canlı bomba kendisini patlattı. Bombadaki şarapnel parçalarından ikisi kahraman polisin dalağına isabet etti.

Fedakarlığı, sayesinde, şehit sayısının artmasını engelleyen Yunus D., olayın ardından Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Tedaviye alınan kahraman polisin dalağı alındı. Yunus D.’nin hayati tehlikeyi atlattığı öğrenildi.

İLGİLİ HABERPatlamada son durum... Atatürk Havalimanı'ndaki saldırı nasıl gerçekleşti?Atatürk Havalimanı'ndaki saldırı nasıl gerçekleşti?