Paşinyan İsfahan'da Ermeni toplumu ile buluştu

Ermenistan Başbakanı Paşinyan İran gezisi çerçevesinde ülkede yaşayan Ermeni toplumu ile biraraya geldi

Eşi Anna Hakobyan ile İran'a resmi bir ziyaret gerçekleştiren Paşinyan gezisinin son günü olan 28 Şubat Perşembe günü İsfahan'a geçerek burada Ermeni toplumu ve temsilcileri ile biraraya geldi. Surp Pırgiç Kilisesi'ni ziyaret eden Paşinyan ve Hakobyan'a Episkopos Siphan Keçeciyan ev sahipliği yaptı. 

Paşinyan ayrıca İsfahan'da Ararat Spor Kulübü'nü de ziyaret etti ve Ermeni toplumu ile görüş alışverişinde bulundu. Ermenistan Başbakanı,  İsfahan Valisi Abbas Rızai'nin ev sahipliğinde de kentin Nakş-ı Cihan Meydanı'nı ve tarihi bölgelerini gezdi. 

Paşinyan temaslarının ilk gününde ise İran cumhurbaşkanı Ruhani ile biraraya geldi. Görüşmenin ardından bir basın toplantısı düzenleyen Paşinyan iki ülke arasındaki ilişkilerin önemine dikkat çekti ve  Ermenistan’ın İran gazı için transit ülke olmaya hazır olduğunu söyledi.  
Ruhani ise görüşme sırasında Paşinyan’ı demokratik bir süreç sonunda yürüttüğü Başbakanlığı için kutladı ve iki ülke arasındaki ilişkilerin her zaman dostça olduğunu söyledi. Ruhani bu ziyaretle ilişkilerin daha ileriye taşınacağı olan inancını da dile getirdi.  
Paşinyan İran ziyareti sırasında ülkenin resmi haber ajansı İRNA’ya da bir röportaj verdi ve İran’la ilgili son gelişmeler hakkında kaygılı olduklarını söyledi.. 
“Gelişmeleri yakından takip ediyoruz” diyen Paşinyan İran’ın Ermenistan’ın önemli ortaklarından biri olduğunu hatırlattı. Paşinyan “Mevcut koşullar içinde Ermenistan İran ile ve diyalog yanlısı diğer taraflarla temas içinde olmaya devam edecektir. Ermenistan’ın bu süreçte yapıcı rol oynayacağına inanıyoruz” dedi.  

Kategoriler

Diaspora / Ermenistan