Çömlekçioğlu 'Deniz kıyısında Sabit Araç Muayene İstasyonu olur mu?'

Çömlekçioğlu 'Deniz kıyısında Sabit Araç Muayene İstasyonu olur mu?'
banner13
banner3

İnebolu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Çömlekçioğlu Sabit Araç Muayene İstasyonu yeri ile İnebolu Belediye Başkanının yaptığı canlı yayında geçen konularla ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu: TÜVTÜRK’e bağlı Sabit Araç Muayene İstasyonunun elbette ki İnebolu’ya yapılsın istiyoruz, memleketimiz için çok iyi olur. Kurt Köyü Sanayi alanında yerimiz müsait, daha evvelden bir önceki belediye başkanı Kurt Köyüne yapılmasını istiyordu. Reysaş neden Kurt köyünü kabul etmedi de denize nazir bir yer istiyorlar anlamış değilim. Sabit Araç Muayene İstasyonu Kurt Köyüne yapılsa daha iyi olur, çünkü burası sanayiye yakın, vatandaşın arabasında bir arıza olduğu zaman hemen gider ve Çatalkaya sanayiinde yaptırabilir. Deniz kıyısında Sabit Araç Muayene İstasyonu olur mu? Kastamonu’da Sabit Araç Muayene İstasyonu denize nazır değil ki. Çatalzeytin ilçesinde REYSAŞ arsanın yerini aldı ve oraya yapmadılar. İnsanın aklı karışıyor burada, neden Çatalzeytin’den vazgeçildi.  Bize kimse gelip Araç Muayene İstasyonunun nereye yapılacağı ile ilgili bir şey sormadı. Daha önceki toplantılar da Araç Muayene İstasyonu için hep Kurt Köyündeki arsayı gösterdik. Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay ile TÜVTÜRK’le arasında içerik olarak ne görüşüldüğünü biz bilmiyoruz.

Sabit Araç Muayene İstasyonu memleketimiz için faydalı bir şey. Bizim vatandaşımız dışarıya gitmeyecek ve dışardan İnebolu’ya birçok vatandaş gelecek. İnebolu için bu güzel bir hizmet. Esnaf Odasına kayıtlı 630 esnafımızdan 100-120 tanesi araç üzerine çalışıyor. Araç Muayene İstasyonu İskele altına yapıldığında 3-5 esnafı belki ihale yaparak ayırıp oraya taşıyabilirler. Oraya gidecekler arasında ihale yapılsa millet bir birine düşer. Belediye Başkanı Sivil Toplum Örgütleri ile bir kere olsun bizleri bir araya toplayarak görüşümüzü almadı. Bu hafta ise bilgilendirme amacı ile bize çağrı yaptı.

Belediye Başkanının Esnaf Odası Seçimi ile Ne işi Var.

Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay’ın sinema salonunda yaptığı Araç Muayene İstasyonu ile ilgili bilgilendirme toplantısında Esnaf Odası Başkanı Ahmet Çölmekçioğlu için, önümüzde esnaf odası seçimi var, niye buraya gelmedi gibi sorularını ise şöyle yanıtladı;  Bir Belediye Başkanının Esnaf Odasının seçimi ile ne işi olur. Benim merak ettiğim bir konuda budur. Toplantı da önümüzde seçim var diyor bizim seçimimiz ile belediye başkanın ne işi var, kendisi ticaret odası üyesidir.

Mustafa Özay yaptıklarımızı görmek istemedi

İnebolu Esnaf Ve Sanatkârlar Kredi Ve Kefalet Kooperatifi olarak pandemi nedeniyle “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” Milli Dayanışma Kampanyası 5 bin TL destekte bulunduk. Ayrıca’da pandemi sürecinde işyerini kapatan 216 esnafımıza yerel esnaftan alışveriş yapmak kaydıyla 150 TL değerinde kart verdik. Esnaf Odası ve Kooperatif olarak 5 bin maske dağıtımı gerçekleştirdik.

Ama bu yaptıklarımızı görmek istemedikleri gibi Vefa Destek gurubuna davet edilmedik. İnebolu için bizden ne istedilerse mevzuat uygun olanı yaptık.  

İstiklal Yolu Yürüyüşçülerinin yemeğini verdik.

İnebolu Belediyesi bizden İstiklal Yolu Yürüyüşü için destek istedi.  Bizde yürüyüşçülerin yemeğinin 6 bin 500 TL sini karşıladık.  Bizim İnebolu Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay’la bir sıkıntımız yok, onun bizimle ne sıkıntısı vardır onu da bilmiyorum.  İlçe belediye başkanlarının Çevre Şehircilik Bakanı ile yapılan ilçe için çok önemli olan toplantısına vekilini gönderebiliyor. Kendisi başka yere gittiğinde onu kim temsil ediyor, onu da sormak istiyorum. Bilgilendirme amaçlı çağrılan toplantıya beni temsilen vekilimin gitmesini esnaf kooperatifi seçimlerine kadar taşımasının sebebini anlamış değilim. Biz İnebolu’da her zaman yapıcıyız yıkıcı değiliz. Bu memleket hepimizin memleketi, burada doğduk burada öleceğiz.  Bizim kaçacak bir yerimiz yok. Benim hiçbir partiye üyeliğim de yoktur kaydım da yoktur. Hiçbir partinin adamı da değilim.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hüseyin Kayaoğlu
Hüseyin Kayaoğlu - 4 yıl Önce

Ağzına sağlık başkan sana katılıyorum.turizme açık tek bir yer var onuda verin de İnebolu yu terkedek.

SIRADAKİ HABER