1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Parmaklarına uzman ekip sayesinde kavuştu
Parmaklarına uzman ekip sayesinde kavuştu

Parmaklarına uzman ekip sayesinde kavuştu

Parmaklarına uzman ekip sayesinde kavuştu

A+A-

Kars’ın Sarıkamış İlçesine bağlı Balıklı köyünde ot biçme makinesinde parmakları kesilen vatandaşa yapılan cerrahi operasyon ile 3 parmağı yeniden dikildi.

Sarıkamış Devlet Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Opr. Dr. Kayahan Karaytuğ, gazetecilere yaptığı açıklamada, Balıklı köyünde çiftçilikle geçimini sağlayan Ferhat Karakurt (27) ot biçme makinesinin üstüne düşmesi sonucu sol elinin üç parmağı kopmak üzereyken hastaneye geldiğini söyledi.

Kesilen parmakları yalnızca deri kısmının tuttuğunu belirten Kayatuğ, Balıklı köyünden 60 kilometre uzaklıktan 2 saat içinde hastanın çok hızlı bir şekilde hastaneye ulaşmasının cerrahi müdahale açısından büyük önem arz ettiğini ifade etti.

Bu tür vakalarda en önemli olan şeyin ilk 8 saat içinde mutlaka operasyon yapılması gerektiğini vurgulayan Karaytuğ şunları kaydetti:

“Hastamızın zaman kaybetmemesi açısından hasta yakınlarına da durumun ciddiyetini anlatarak operasyona başladık. Cerrahi ve mikro cerrahi tecrübemizle 3 parmak, 3 saat içinde yapılan ameliyatla dikildi. Ameliyatın ardından 3 ile 4. parmak uyum sağladı. İkinci parmağın uç kısmında ise bir dolaşım bozukluğu var, oda kısa sürede düzelecek inşallah. Aslında bu tür operasyonlar daha üst düzey hastanelerde yapılır, ancak bizim tecrübemiz ve ekimizin profesyonel olmasıyla hastanemizin imkanlarını zorlayarak bu operasyonu gerçekleştirdik. Biz burada vatandaşlarımızın sağlığı için bilgi birikim ve tecrübemizi sonuna kadar kullanıyoruz. İlçe hastanesi olması önemli değil insanlarımıza en hızlı ve en iyi hizmet vermek zorundayız.”

Hasta Ferhat Karakurt da, ilçe hastanesinde işinde mahir uzman hekimlerin olmasının çok büyük şans olduğunu, parmaklarına yeniden kavuşmanın kendisini mutlu ettiğini dile getirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.