Samsun Haber
Giriş Tarihi : 24-03-2017 15:47   Güncelleme : 24-03-2017 15:47

Parktek’e dolandırıcı diyerek dava açanların 4 yıl hapsi isteniyor!

Samsun Haber - Samsun’da parkomat borcundan dolayı Parktek’e dolandırıcı diyerek dava açan Y.B isimli vatandaş 4 yıl hapis cezası ile karşı karşıya kaldı.

Parktek’e dolandırıcı diyerek dava açanların 4 yıl hapsi isteniyor!

Parkomat borcu olan Y.B isimli bir vatandaşa Parktek tarafında icra takibi açıldı. Adresine gönderilen icra takibini alıp ‘benden park ücreti alamazlar, kişisel bilgilerimi hukuka aykırı olarak ele geçirdiler’ iddiaları ile savcılığa suç duyurusunda bulundu.

ARACININ KAYITLARI GÖSTERİLDİ

Bunun üzerine Parktek firması avukatı tarafından savcılığa sunulan belgelerde, Y.B’nin aracının parklanmalarına ilişkin fotoğraflar, görüntü kayıtları ve tespit tutanakları sunuldu ve parkomat uygulamasının yasal olduğuna ilişkin Danıştay kararları ibraz edildi.

HUKUKA AYKIRI İŞ YAPMIYORUZ

 Y.B’nin şikayette bulunduğu kişisel bilgilerimi hukuka aykırı olarak ele geçirdiler iddiasına cevap olarak Parktek firması kişisel verilerin hukuka aykırı yollarla elde edilmediğine ilişkin kanıtları sundu. Parktek firması kendilerine iftira atarak dolandırıcılıkla suçlayan Y.B’den şikayetçi oldu.

ARAÇ SAHİBİ Y.B'NİN 4 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Savcılık Parktek’i haklı bulup kişisel verileri hukuka aykırı elde etmediğine kanaat getirerek şirketi suçsuz bulurken, Y.B isimli vatandaş hakkında iftira suçundan dolayı iddianame düzenlenerek TCK’nin 267/1 maddesi uyarınca 4 yıla kadar hapsi istendi.

ARTIK HERKES BİLMELİ UYGULAMAMIZ YASAL

Samsun 5.Asliye Ceza Mahkemesince iddianamenin kabulüne karar verilmiş olup, Parktek şirket müdürü Ömer Gürcan yaptığı açıklamada; ‘Şirketimiz tüm yasal mevzuatlara uygun hareket etmekte yasalardan asla şaşmamaktadır. Biz doğru yolumuzdan şaşmadan ilerliyoruz. Uygulamanın yasal olduğu, yasal mevzuatlar ve Danıştay kararı ile tartışmasızdır. Lakin yasalara riayet etmeyip şirket hakkında asılsız suçlamalarda bulunan, şirketimizin manevi itibarını zedeleyen, park ücretlerini ödemeyip şirketi maddi zarara uğratan vatandaşlar hakkında elbette ki yasal işlemleri başlatıyor. Sonuna kadar mücadelemizi veriyoruz. Verdiğimiz kaliteli hizmet anlayışından asla taviz vermememize rağmen şirket hakkında böyle asılsız iddialarda bulunulmasının kabul edilmesi elbette ki mümkün değildir. Bu sebeple bu vatandaş hakkında da şirketimizi uğrattığı manevi zarar sebebi ile aleyhine manevi tazminat davası açılacaktır’ dedi.

adminadmin