HABER MERKEZİ

Toplantı, saat 17.00’de başladı ve Meclis 1. Başkan Vekili Ercan Ersoylu’nun başkanlığında gerçekleştirildi.

CHP’li Meclis üyeleri; Yeşim Selimoğlu ve Ender Mağden ile AK Parti’li Üye Mehmet Demirci’nin mazeretleri nedeniyle izinli sayıldığı toplantıda; ilk oturumda komisyonlara havale edilen konular ele alındı.

Toplantıda ilk olarak 1. oturumda Plan ve Bütçe Komisyonu ile Trafik Komisyonu’nun inceleme yapması için bu komisyonlara sevk edilen ilave parkomat alanları ve bu alanlara ilişkin fiyat tarifesi konusu görüşüldü.

Komisyon raporlarının Meclis 1. Başkan Vekili Ercan Ersoylu tarafından okunması ve grupların görüşlerinin alınmasından sonra madde oybirliği ile kabul edildi.

Buna göre parkomat alanlarına; İsmet İnönü Caddesi, Namazgâh Sokak, Borsa Sokak, Bakırcılar Sokak, Hal Geçidi Sokak, Paşayiğit Caddesi (Rasim Ergene caddesinden, Çifte Minareli Sokağa kadar), Pazar Sokak (Paşayiğit Caddesinden, İlyas Bey Caddesine kadar), İlyas Bey Caddesi (Rasim Ergene Caddesinden, Zati Yörüker Caddesine kadar), Eski Garaj Sokak, Anafartalar Caddesi (Tekel Meydanı’ndan, Uğur Mumcu Caddesine kadar) de eklenmiş oldu. Bu alanlardaki ücret tarifesinin de daha önce belirlenen alanlarla ilgili alınan kararın aynısı şeklinde olacağı dile getirildi.

Meclis, daha sonra Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen S.S. 129 No’lu Paşayiğitliler Minibüs, Midibüs, Otobüs, Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin tarife değişikliği talebini ele aldı.

Komisyon raporunun okunması ve grupların görüşlerinin alınmasından sonra madde oybirliği ile kabul edildi. Buna göre söz konusu kooperatifinin yeni ücret tarifesi şöyle oldu:

İndi- Bindi: 2,25 TL

Keşan-Paşayiğit: 4,00 TL

Öğrenci : 1.25 TL

Toplantıyı kapatan Ersoylu, verdikleri katkı nedeniyle Meclis üyelerine teşekkür etti ve alınan kararların Keşan ve bölge halkı adına hayırlı olmasını diledi.

Nisan Ayı Meclis Toplantısı 5 Nisan 2018 Perşembe günü gerçekleştirilecek ve saat 17.00’de başlayacak.