Parkomat’a ilgi yok!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mahmutlar Barbaros Caddesi’ne kimse aracını park etmiyor. Vatandaşlar ara caddelere araçlarını koymaya başladılar. Bölge halkı, “Böyle giderse Parkomatcılar personel maaşlarını ödeyemez hale gelir ve Parkomat uygulaması son bulur” dediler.
Mahmutlar Barbaros Caddesi’ne Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 2018 yılında Menderes Türel tarafından alınan bir karar ile Parkomat sistemi gelmişti. Uygulamanın üzerinden bir aylık bir süre geçmesine rağmen Mahmutlar halkı Parkomata ilgi göstermedi. Barbaros Caddesi’ne araçlarını koymayan vatandaşlar ara cadde ve sokaklara araçlarını koymaya başladılar. Beklediği ilgiyi görmeyen Parkomat firmasının personel çıkaracağı iddia ediliyor.
“İŞ PARAYA GELİNCE SİNEĞİN KANADINDAN YAĞ ÇIKARIYORLAR”
Mahmutlar Koruma ve Yaşatma Derneği (MAHKOD) Başkanı Gazeteci Mesut İlhan,“Parkomat uygulaması bir mahallede yapılmamalı uygulanacaksa her mahallede uygulanmalıdır” dedi. Başkan İlhan,“Mahmutlar’a hem belediyeler, hem de hükümet gözle görülür hiç bir hizmet yapmıyor ama para toplamaya gelince sineğin kanadından yağ çıkarıyorlar” dedi.
“MAHALLE’DE PARKOMAT MI OLUR?”
İlhan,“Mahmutlar’dan Konya yolu ve yaylalara gidecek yollar yıllardan beridir atıl durumdadır. Bir kaç defa ihale yapılmasına rağmen sonuç hep hüsran olmuştur. Alanya’dan gelen çevre yolu projesi Oba’ya kadar gelmiş Oba’dan sonra tüneller yapılmış dimçayında asma köprüler inşa edilmiş fakat Mahmutlar’a ulaşmamıştır. Mahmutların kış nüfusu 60-70 binlere yaz nüfusu 100-150 binlere ulaşırken, bir yasa ile mahalleye dönüştürülmüştür. Birçok şehirlerdeki caddelerde Parkomat uygulaması yokken niçin bir mahalleden Parkomat ücreti alınır, hem de bu kaldırımlar vatandaşın arsası, yollarda kaldırımken!” dedi.
“BARBAROS CADDESİ’NDE ARAÇ KALMADI”
Uygulama başladıktan sonra Mahmutlar halkı Parkomat uygulamasına haklı olarak büyük bir tepki gösterdi. Bazı vatandaşlar parkomatın doğru bir uygulama olduğunu savunsa da bu vatandaşların Barbaros Caddesi ile bir ilgisi olmadığını biliyoruz. Bir gün gelecek Barbaros Caddesinden sonra diğer caddelere de parkomat sistemi gelecek o zaman bu vatandaşlar araçlarını nereye koyacaklar. Şu anda Barbaros Caddesi üzerindeki araçlar ara yollara park etmiş durumda ve bu ara sokaklar ve Caddeler tıkış mıkış araçlarla dolu. Ayrıca diğer Mahalleler’de bu parkomat sistemi niye yok? Niçin Konaklıda, Avsallarda, Obada, Demirtaş da yok? Mahmutlara hizmet gelmiyor ama para denilince Mahmutlar akla geliyor. Buna yağlı böreği kapışma denir. Nimet başkasına külfet Mahmutlar’a, böyle bir uygulama olamaz. Hakkımızı hep birlikte aramalıyız. Parkomat eğer uygulanacaksa geliri Mahmutlarspor’a verilmelidir. Mahmutlar’ında Süper Amatör liginde bir takımı vardır”diye konuştu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Mahmutlar Haber, En Güncel Haberler, Son Dakika - MahmutlarPost ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!