Parklarda ışıklandırma yapıldı

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş ile birlikte Çerkezköy, Kızılpınar ve Veliköy'de yapımı tamamlanan parkları inceledi.

Çerkezköy 28.07.2015 18:59:00 0
Parklarda ışıklandırma yapıldı

VELİKÖY’DE Kİ PARKLARI İNCELEDİ

Önceki gün ilk olarak Veliköy Mahallesi Selimiye Caddesi’nde yapımı tamamlanan parkı inceleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ Bu alan uzun zamandır otluktu. Bu hale getirmeyi başardık. 2 bin metrekarelik olan parkımızın duvarlarını, koltuklarını, ışıklandırmalarını, basketbol sahasını, çocuk oyun grubunu ve fitness yerini iki aylık bir sürede tamamladık” dedi. Daha sonra ise Kazımkarabekir Caddesi’nde çalışmaları devam eden 3 bin metrekarelik alan içersinde yer alan parkı gezen Akay “Bu alanımız eskiden ufak bir parktı. Atıl durumda olan parka Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz çalışmalar gerçekleştirecek. Yapılacak çalışmalar neticesinde çocuklara spor tesisleri, basketbol, voleybol sahaları kazandırılacak” diye konuştu.

“IŞIKLANDIRMA ÇALIŞMALARINI YAPTIK”

Veliköy’den ayrılan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş daha sonra ise Kızılpınar’da ki çalışmaları takip etti. Recai Kutan Parkında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında Akay’a bilgi veren Kemal Gümüş “Bu parkımızda komple çim çalışması yapıldıktan sonra çevre düzenlenmesi gerçekleştirildi. Batık halde bulunan parkımızın ışıklandırma çalışmalarını yaptıktan sonra çok kısa bir süre zarfından halkın kullanımına açtık. Kızılpınar’da 15’e yakın parkımız bulunuyordu. Hiçbiri de kullanılır vaziyette değildi. Çerkezköy Belediyesi olarak 6 parkımıza çeki düzen verdik. Bu parkımızı ise yeniden düzenledik. Vatandaşlarımız çayını alıp bu parkımıza gelip sohbet ediyorlar” açıklamasında bulundu.

SPOR KULÜBÜNÜN BİNASI YIKILIYOR

Recai Kutan Parkından ayrılan Akay ve Gümüş ardından ise Turgut Özal Parkına geçtiler. Burada yapılan çalışmaları inceleyen Akay, “Bu parkımızın da çevre düzenlemesini yaptıktan sonra oturaklarını monte edeceğiz. Parkın yan tarafından bulunan eski Kızılpınarspor Kulüp binasını ise mahalle evi yapacağız” dedi. 20.sokakta yapılan Etkinlik alanını da gezen Akay “ Kızılpınar Mahallemizde yaptığımız etkinlik alanında okullarımız etkinlik yapabilirken, vatandaşlarımız ise bu alanda düğün yapabilecekler. Vatandaşımızın hizmetine soktuğumuz etkinlik alanımız 15 güne hazır olacak. Atıl bir durumda olan bir yeri alternatif bir yer yaptığımız için mutluyuz” dedi.

“MODERN PARKA KAVUŞTULAR”

İstasyon Caddesinde yapımı sona eren asfalt çalışmalarını inceleyen Akay son olarak ise Çaylak Sokakta tamamlanan parkı inceledi. Çaylak Sokak ile Didem Sokak arasında bulunan ve park alanı olarak düzenlenen yeşil alanda incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Vahap Akay, “ Yaptığımız düzenleme sonunda Çaylak Sokak ile Didem Sokak arasında kalan yeşil alanın içerisine 100 metrekarelik çocuk oyun alanı, 50 metrekarelik fitness alanı, 100 metrekare basketbol sahası yaptık. Ayrıca yürüyüş yolları, oturma grupları da koyduk ve 35 metre istinat duvarı yapıp parkın etrafını tel ile koruma altına aldık. Çaylak Sokak ve Didem Sokak sakinleri modern bir parka kavuştular” diye konuştu.

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10