PARKLAR YENİLENİP MODER BİR KONUMA GETİRİLİYOR

Tarih : 2017-04-26 / Kategori : Genel Haber

PARKLAR YENİLENİP MODER BİR KONUMA GETİRİLİYOR

Iğdır Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler mahallelerdeki Park çevresini panel çitlerle kapatmak üzere çalışmalara başladı. 

 

Mahallelerimizde ihtiyaç duyulan noktalarda bir taraftan yeni parklar oluştururken bir taraftan da mevcut parklarımızı bakımdan geçirmeye ve yenilemeye devam ediyoruz diyen Iğdır Belediye Başkanı Murat Yikit: Günümüzde tartışmasız kabul edilen en önemli olgulardan biri de kişi başına düşen yeşil alanların imkânlar ölçüsünde artırılmasıdır. Beton yapılarla griye bürünen güzel ilimiz Iğdır’ın estetik bir görünüm kazanması için belediyemizin yeşil alan çalışmaları hız kazandı. Ayrıca mahallelerdeki yirmiye yakın deforme olan parklarda bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor. Şehrimizde bir çok park mevcut. Zaman içerisinde bu parkların yıpranmış ve fonksiyonunu yitirdiğini tespit ettik ve yenileme çalışmalarına başladık. Çalışmalarımız tamamlandığında parklarımızı yeniden şehrimize kazandırmış olacağız ve vatandaşlarımızın hoşça vakit geçirebileceği alanlar haline getireceğiz. Parklarla bırakılacak gölgelikli banklar, kamelyeler, çöp kovaları, çatılı piknik masaları, çeşitli ahşap dış mekân oturma gurupları, ahşap sekizgen piknik masaları, çocuk oyun gurupları, tahterevalliler, salıncaklar, zıpzıplar, fitness gurupları için ihale çalışmalarımız devam etmektedir. Yeşil alanlarla kente nefes aldırmak için bundan sonra da çalışmalarımız devam edecek. Kentimize yeşil ve estetik bir görünüm kazandırmak birincil hedefimiz olacak. ”dedi. 
    Belediye olarak bütün amaç ve gayretimiz modern bir kent inşa etmek, halkımızın kentsel yaşama dair olan sıkıntılarını ortadan kaldırmaktır. Bu çerçevede hizmet anlayışımız ve siyasetimiz barış ve kardeşliğin pekiştiği, bir arada yaşama kültürünün model olacak bir örnekle hayata geçtiği, yarınları aydınlık bir kent ve toplum oluşumuna hizmet etmektir diyen Iğdır Belediye Başkanı Murat Yikit:”profesyonel ekipler nezaretinde ana arterler başta olmak üzere tüm park ve yeşil alanlarda, yol kenarlarında bulunan ve bakımı belediyeye ait olan tüm ağaçların bakımını yapıyor. Bu yıl 11 çeşit fidan, çalı gurubu, her dem yeşil yaprağını dökmeyen 1000 adet ağaç fideleri dikildi. Peyzaj açısından uygun olan alanlara görsellik ve estetik açıdan daha güzel bir görünüm kazandırmak ve İlimiz merkezi yeşile doymuş bir şehir yapmak üzere başlatılan çalışmalar tüm hızıyla devam edecektir. Şu ani itibari ile ilimizde binlerce lale açmış durumunda. Lale den sonra yaklaşık on gün sonra il merkezindeki orta refüjleri ile park ve bahçeleri adeta renk cümbüşüne çevireceğiz. İlkbahar mevsimi gelmesi ile birlikte amacımız, ilimizin güzelliğine güzellik katmaktır. Göreve geldiğimiz günden itibaren kendi seralarımızda yetiştirdiğimiz 100 bin çeşitli tip ve cinsteki yazlık ve kışlık çiçeklerle, il merkezini güzelleştirmek için çaba sarf etmekteyiz. “ Dedi

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası