Paristokrasi

Avrupa, Türkiye’deki seçimlere bahane bulmak için türlü taklalar attı. Hiçbir şey bulamayınca, “Diyarbakır’da seçim bürolarında silahlı polis vardı” dedi. Avrupa, Paris’teki sandıkların başında bulunan asker ve polislere ise aldırış etmedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Nisan 2017 Güncelleme 24 Nisan 2017, 01:30
Paristokrasi

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin milli yürüyüşünden korkan Avrupa 16 Nisan referandumunda 'Hayır' çıkması için elinden geleni yaptı. Türkiye düşmanlığında sınır tanımayan Avrupa, topraklarında yapılan tüm 'Evet' toplantılarını iptal ederken, PKK'lı teröristlerin 'Hayır' mitinglerini destekledi. Hollanda, Almanya, İsviçre, Avusturya'da gazeteler ve dergiler Türkçe manşetler atarak, "Hayır oyu kullanın" çağrısı yapıldı. İsviçre Parlamentosu önünde "Erdoğan'ı öldürün" afişi açan PKK'lılar alkışlandı. Ancak Avrupa'nın kirli oyunu bir kez daha 'milli irade'ye takıldı. Sandıktan çıkan 'Evet'i hazmedemeyen batılılar, Avrupa Konseyi ile Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın gözlemcileri ile sandık hakkında şaibe söylentileri çıkardı. Oyların 2.5 milyonunun şaibeli olduğunu söyleyen gözlemcilerin birçoğu PKK yanlısı çıkarken, bir gözlemcinin ülkesinde rüşvet suçundan ceza aldığı, bir diğerinin ise ajanlık yaptığı ortaya çıktı.

HER YERDE ASKER VAR
Avusturya Yeşiller Partisi vekili Alev Korun ise PKK yandaşı olduğunu saklamayarak oyların 2.5 milyonunun şaibe taşıdığını ilk söyleyen isim oldu. Korun dün PKK'nın resmi haber ajansı ANF'ye konuştu. 2.5 milyon oyun şaibeli olduğunu HDP ve CHP'li isimlerden duyduğunu söyledi. Görev yaptığı İstanbul'da seçime gölge düşürecek bir şey görmediğini söyledi. Ancak Diyarbakır'da görev yapan arkadaşlarının seçim büroları önünde silahlı polisler gördüğünü ve bunun da seçim tarafsızlığını sarstığını belirtti. Böylelikle Avrupa'nın "Seçim iptal edilmeli" hezeyanı sadece sandık başındaki güvenlik güçlerine dayandırıldı.

AGİT'TEN SES ÇIKMADI
Dün Cumhurbaşkanlığı seçimi sandık başına giden Fransa'da ise farklı görüntüler yoktu. Avrupa'nın Türkiye'deki seçime dil uzattığı 'seçim büroları önündeki polisler' Paris başta olmak üzere tüm Fransa'daki sandıklarda görüldü. Ancak Avrupa bir kez daha iki yüzlülüğünü konuşturdu. Kimse Avrupa topraklarındaki bu manzaraya ses çıkarmadı. AGİT ve Avrupa Konseyi de bu duruma hiçbir tepki göstermedi.

50 BİN ASKER GÖREV YAPTI
Fransa'da dün Cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle ülke çapında toplamda 50 bin polis memurunun ve askerin görev yaptığı belirtildi. Bu güvenlik personelinin aynı zamanda 'Sentinelle' adını taşıyan terörle mücadele misyonuna mensup 7 bin asker tarafından destekleneceği bildirildi. Oylamanın gerçekleştirileceği 69 bin seçim merkezinin artırılan güvenlik önlemlerinin odak noktasında bulunduğunun altı çizildi.



MACRON VE LE PEN 2. TURDA
Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu sonuçlandı. Siyasi merkezdeki Yürüyüş Hareketi'nin lideri Macron, oyların yüzde 23,7'sini alarak seçimden birinci çıktı. Aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi'nin lideri Marine Le Pen de yüzde 21,7'lik oy oranıyla ikinci oldu. Merkez sağdaki Cumhuriyetçiler Partisi'nin adayı François Fillon ve aşırı solcu aday Jean-Luc Melenchon ise yüzde 19,5'er oy aldı. İlk turda ilk iki sırayı kazanan Macron ve Le Pen, 7 Mayıs'ta düzenlenecek ikinci tur oylamada yarışacaklar.


Cumhurbaşkanı adaylarından Le Pen de oyunu kullandı. Sonuçların açıklanmasından sonra Paris'te aşırı sağcı Marine Le Pen'in ikinci tura kalması protesto edildi.

NUSRET'LE OY İSTEDİLER
Fransa İçişleri Bakanlığı Twitter adresinden seçmenleri oy kullanmaya Nusret paylaşımı ile çağırdı. Tuz atma hareketiyle dünyaca ünlenen Nusret'in tuz dökme fotoğrafına zarf montajlayıp paylasan İçişleri Bakanlığı, "İşte o gün geldi! Oyunuzu kullanmak için bulunduğunuz şehre göre saat 19.00'a veya 20.00'ye kadar vaktiniz bulunuyor" paylaşımını yaptı. Paylaşılan fotoğrafta ayrıca Nusret'in tişörtünün üzerinde Fransızca olarak "Oui Je Vote" (Evet oyumu kullanıyorum) yazıldı